Ικανοποίηση ΝΔ για τη συνάντηση Σαμαρά-Κένι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 20:21
Ικανοποίηση ΝΔ για τη συνάντηση Σαμαρά-Κένι
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, με το νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για τη νίκη του και συζήτησε μαζί του για τα κοινά προβλήματα των δύο χωρών και το μνημόνιο, για το οποίο συμφώνησαν ότι «δεν λύνει τα προβλήματα των χωρών τους».

Συμφώνησαν επίσης ότι Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν παραπλήσιες πορείες λόγω της υπαγωγής τους στον μηχανισμό στήριξης και κοινά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάγκη ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ των χαμηλών φορολογικών συντελεστών και υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου.

Ο κ. Κένι έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διαπραγματευθεί την αλλαγή του μνημονίου, κάτι το οποίο προτείνει για την χώρα μας και ο κ. Σαμαράς. "Η Ιρλανδία", σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, "έχει διαπιστώσει την ανάγκη να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που στην χώρα μας ακόμη δεν έχει γίνει".

Η συνάντηση των δύο αρχηγών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και όπως έλεγε το επιτελείο του κ. Σαμαρά «ήταν σε εξαιρετικά καλό κλίμα». Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο δεύτερος ηγέτης με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Κένι μετά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 20:31