Παρατίθεται η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της κυβέρνησης με τη Siemens:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απαράδεκτο τον εξωδικαστικό διακανονισμό που υπογράφηκε με τη Siemens. Καλούν δε, τους κυβερνητικούς εταίρους να πάρουν σαφή θέση, γύρω από τη διαιώνιση της ζημιάς που υφίσταται το Ελληνικό Δημόσιο. Οι τεράστιες ευθύνες κομμάτων και πολιτικών δεν παραγράφονται και δεν εξαφανίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πράξη του ο Γ. Στουρνάρας προσπαθεί να “κλείσει” μια υπόθεση που κατέδειξε τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα. Και να προσφέρει εχέγγυα σε μια εταιρεία που όχι μόνο σε μεγάλη χρονική διάρκεια προήγαγε ως κατάλληλο εργαλείο της επιλογής της σε διάφορες εργολαβίες το μαύρο χρήμα, αλλά και ούτε προσκόμισε, παρ’ ότι κλήθηκε, το παραμικρό στοιχείο στην Ελληνική Δικαιοσύνη που διερευνά την υπόθεση.
Η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens είναι τουλάχιστον καταχρηστική. Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής υπολόγισε το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο σε δυο δις ευρώ. Από την τωρινή συμφωνία δεν προκύπτει το παραμικρό στοιχειωδώς ισοδύναμο οικονομικά, ενώ αντίθετα για άλλη μια φορά δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου παραμένει καταρρακωμένο.
Υπάρχει σαφής διάθεση συσκοτισμού και παραπλάνησης, με την περιβόητη αναφορά σε επενδύσεις που θα προβεί η εταιρεία. Οι όποιες επενδύσεις της Siemens είναι αυτονόητο ότι πρωτίστως θα ωφελήσουν πρώτα απ’ όλα την ίδια. Υιοθετώντας αυτή την πρακτική η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να αποδώσει δικαιοσύνη.

Παράλληλα αφήνει ανοικτό παράθυρο για ατιμωρησία σε νέα σκάνδαλα, διογκώνει την οργή και τη δυσπιστία των πολιτών που υποφέρουν από τις πρακτικές και τα ανομήματα κορυφαίων παραγόντων του πολιτικού συστήματος. Σίγουρα τη χρεοκοπία δεν την προκάλεσαν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης