Ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των κρίσιμων συναντήσεων, που θα έχει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών στη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα βρεθεί η κατασκευή του «South Stream» και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή του Κρεμλίνου δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Interfax» ότι ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε ζητήματα εμπορικής – οικονομικής συνεργασίας.

«Παρά την αισθητή μείωση του όγκου των συναλλαγών, που προκλήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, υπάρχουν καλές προοπτικές για την εντατικοποίηση της αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Ρωσίας», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, προγραμματίζεται επίσης να θιγούν και διεθνή προβλήματα, και ιδιαιτέρως να συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Μεντβέντεφ για ένα νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι σχέσεις Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας – ΝΑΤΟ, και η διευθέτηση σειράς περιφερειακών ζητημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για ζητήματα ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η πορεία των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Στο Κυπριακό, η Μόσχα αποτελεί σταθερό συνομιλητή, καθώς τάσσεται σταθερά υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της λύσης του Κυπριακού στη βάση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γιάννης Μανιάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης