Στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας και στις πολλαπλές προσεγγίσεις του όλου θέματος αναφέρεται μέρος του ιταλικού Τύπου.

Το περιοδικό πολιτικής ανάλυσης «Left» αναφέρεται στη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι, δεδομένων των συνθηκών και των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, «ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,5%, για την Ελλάδα θα ήταν αρκετό». Παράλληλα, το περιοδικό προσθέτει ότι «είναι σαφές πως η συζήτηση που αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί κύριο θέμα για τις εξελίξεις της ελληνικής κρίσης» και ότι «το κείμενο των Τόμσεν και Όμπσφελντ δείχνει ότι το ΔΝΤ λαμβάνει αποστάσεις από τη γερμανική κυβέρνηση». Σύμφωνα με το «Left», αποδεικνύει, επίσης, με ξεκάθαρο τρόπο, «τη διάσταση απόψεων στο εσωτερικό του μετώπου των δανειστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε «νέα σύγκρουση ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρεται η εφημερίδα «Il Manifesto». Τονίζει, δε, ότι με μια άκρως διφορούμενη τοποθέτηση, μέσω διαδικτύου, ο υπεύθυνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν «από τη μία δηλώνει ότι ο Οργανισμός του θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να ακολουθήσει την πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης», από την άλλη όμως «το ΔΝΤ θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται νέες φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή, νέες περικοπές».

Η «Μanifesto» διερωτάται αν οι υπεύθυνοι των διαφόρων οικονομικών οργανισμών, οι οποίοι κάνουν τις προτάσεις αυτές, «έχουν μιλήσει ποτέ, στην Ελλάδα, με τους ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και εκείνον για τα ακίνητα». Υπενθυμίζει, τέλος, ότι η αύξηση των φόρων έχει εξαντλήσει τη χώρα και ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει στις κύριες προτεραιότητές της τη μείωση της φορολογικής πίεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης