Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας - Μας οδηγεί σε νέα κοινωνική χρεοκοπία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 18:33
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας - Μας οδηγεί σε νέα κοινωνική χρεοκοπία

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, η στάση της απέναντι στους πολίτες είναι προσβλητική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στη θεσσαλική τηλεόραση και πρόσθεσε ότι «δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν νοιάζεται για τους πολίτες, κάνει καψόνια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -ανακοινώνοντας και ύστερα αναιρώντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου- και αδιαφορεί για τους εργαζομένους που προσπαθούν να επιβιώσουν με 500 ευρώ».

Ο κ. Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι «δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε νέες πολιτικές εξελίξεις, όταν κάθε μέρα σπάμε ρεκόρ σε διασωληνωμένους και κρούσματα δεν μπορούμε να ζητήσουμε να πάει ο κόσμος στις κάλπες. Παρ' όλα αυτά είναι υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι έτοιμη για μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση και να προτείνει μια πραγματική πολιτική αλλαγή. Τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς και στην υγεία και στην οικονομία. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, μας περιμένει μια νέα κοινωνική χρεοκοπία».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, «στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική αλλαγή στη χώρα, με βασικούς άξονες τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, ένα νέο ΕΣΥ, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Για την υπόθεση του Φουρθιώτη και τις ευθύνες του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, είπε ότι «εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να αποπεμφθεί», και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τις λογικές και πρακτικές του υποκόσμου. Δεν γίνεται ένας ιδιώτης τη στιγμή που κατηγορείται για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να απολαμβάνει αστυνομική φύλαξη, να κυκλοφορεί με πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα, να μπαίνει με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας και να εκβιάζει. Είναι ζήτημα θεσμικό».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 18:33