«Είμαστε ανοικτοί σε δυνάμεις και πέραν της Aριστεράς αλλά ερμητικά κλειστοί απέναντι σε όσους θέλουν να έρθουν κοντά μας καιροσκοπικά» δήλωσε από τη Σάμο μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων εν όψει των εκλογών, όποτε αυτές προκηρυχτούν.

Όπως ανέφερε, το στοίχημα είναι όχι μόνο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κυβερνήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε σε τρία βασικά σημεία: το ύψος του χρέους, τους όρους εξυπηρέτησης και τον στόχο για εφικτό πρωτογενές πλεόνασμα, σε αντίθεση με τον υπερβολικό στόχο της σημερινής κυβέρνησης.

Σε σχετική ερώτηση για τη λύση του μεταναστευτικού που μαστίζει τα νησιά ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση, αν η Ε.Ε. δεν αποκτήσει ρεαλιστική και αποτελεσματική πολιτική.

Παράλληλα, όπως δήλωσε, δεν θεωρεί καθόλου ανησυχητική την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας νωρίτερα στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Σάμου και αφού άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους, τους ενημέρωσε ότι σχετικά με το μείζον θέμα της φημολογούμενης κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά έχει υποβάλει επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας να μάθει τις προθέσεις της.

Επίσης, ζήτησε από όλους εγρήγορση για το θέμα. Αναφέρθηκε ακόμη στην έννοια της νησιωτικότητας και στο μεταφορικό ισοδύναμο, ενώ για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στον ρόλο τους γιατί χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Πρότεινε, δε, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Σάμου να διοργανώσουν ένα τοπικό αναπτυξιακό συνέδριο με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους εν όψει και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Πρέπει να διεκδικήσουμε μια άλλη αντιμετώπιση από τους Ευρωπαίους και αυτό θα γίνει κόντρα στη γερμανική πολιτική της αυστηρής λιτότητας» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφτηκε το κέντρο πρώτης υποδοχής, όπου συνομίλησε με τους μετανάστες και το προσωπικό, ενώ είχε επαφές και με τα μέλη της Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Παπαδημούλης θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Καρλοβάσου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης