«Είμαστε κοντά σε συμφωνία» εκτιμά ο Χουντής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 10:36
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία» εκτιμά ο Χουντής
Την εκτίμησή του ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία -μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την Άγγελα Μερκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα- εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρίγα.

Στην τριμερή συνάντηση, που διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως δήλωσε ο κ. Χουντής, εξέφρασαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη βούλησή τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χουντή, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και τονίστηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα πρέπει να είναι μια συμφωνία-λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες».

Όπως είπε, το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ και με άλλους αρχηγούς κρατών.

Επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί. Σημείωσε δε ότι «η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί πού βρίσκεται και το αγκάθι».

Τέλος, επισήμανε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 10:39