Στην εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ήταν στην ατζέντα η ρήξη, καθώς η εντολή του ελληνικού λαού είναι για διαπραγμάτευση και για έντιμη συμφωνία. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι σε μία διαπραγμάτευση ο μόνος τρόπος για μία βιώσιμη συμφωνία, είναι να διανοηθεί κανείς τη ρήξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άλλο νόμισμα στο «ραντάρ» της κυβέρνησης, αλλά λύση δεν είναι ούτε και η υπογραφή σε μία μη βιώσιμη συμφωνία.

Χαρακτήρισε «ευφημισμούς» τα περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας το 2012, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για πιστωτικό γεγονός και ότι είχαμε χρεοκοπία δύο φορές μέσα σε εκείνη τη χρονιά.

«Έπρεπε να είχαμε έρθει σε συμφωνία από τα μέσα Μαρτίου», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας ότι δεν έγιναν δεκτές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο η άλλη πλευρά να αντιπαραβάλλει τις δικές της προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίνοντας από τη στάση της άλλης πλευράς, εκτίμησε ότι ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» για συμφωνία, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι έτοιμες για ρήξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης