Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με την αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας που θα γίνει τον Δεκέμβριο, δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Σεσίλια Μάλστρομ, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της, Μάρκο Κυπριανού, στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι η θέση της κυπριακής πλευράς είναι ξεκάθαρη: Η Άγκυρα πρέπει να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ένωσης και κατ’ επέκταση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει επιλογή άλλη από το να υλοποιήσει η Άγκυρα τις υποχρεώσεις της και πρέπει να υπάρξει και απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού, αναφέροντας πως το τι θα πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποφασιστεί το Δεκέμβριο, όταν θα συνέλθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η περίοδος ανοχής από την πλευρά της Κύπρου έχει τελειώσει και η Τουρκία οφείλει να πληρώσει για όλα αυτά, που δεν έκανε», δήλωσε και ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας: «Άρα λοιπόν, ας μην μέμφονται εμάς, αλλά την Τουρκία που είναι και η μοναδική υπαίτιος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και για τη δύσκολη θέση στην οποία θέτει την ΕΕ».

Η κ. Μάλστρομ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης