Εμφανώς εκνευρισμένος από τη μη αναμενόμενη κλήση του σήμερα από τον εισαγγελέα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι, ενώ προηγήθηκε συνεννόηση μέσω του ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη να καταθέσει τη Δευτέρα, κλήθηκε περιέργως και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Άρειο Πάγο από ανειλημμένες υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Ο δικαστικός λειτουργός διαβεβαίωσε τον Πάνο Καμμένο ότι δεν υπήρχε καμία δυσαρέσκεια από πλευράς της Εισαγγελίας για την απόφασή του να καταθέσει τη ΔευτέραΕίχε μεσολαβήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο, μέσω της οποίας ο δικαστικός λειτουργός τον διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε καμία δυσαρέσκεια από πλευράς της Εισαγγελίας για την απόφασή του να καταθέσει τη Δευτέρα και ότι οι φήμες που διέρρεαν ήταν αποκύημα της φαντασίας των δημοσιογράφων. Παρ’ όλα αυτά ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, μέσω της δικηγόρου και συζύγου του Έλενας Τζούλη, του διεμήνυσε ότι εάν δεν προσέλθει σήμερα θα αναγκαστεί να κλείσει την υπόθεση.

Ο κ. Καμμένος επιπρόσθετα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το πρωτότυπο υλικό της υπόθεσης ουδέποτε διαβιβάστηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα στην αστυνομία, σύμφωνα με διαβεβαίωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτη Στάθη. Μετά την εξέλιξη αυτή και προσερχόμενος στους εισαγγελείς, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε τους δικαστικούς λειτουργούς για μεθόδευση. Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από το Εφετείο λίγο πριν από τη 1.30 το μεσημέρι. Από τους δημοσιογράφους ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Αποστολόπουλο και απάντησε ότι ήταν σύμβουλός του μέχρι το 2013. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του κ. Αποστολόπουλου.

Ο Πάνος Καμμένος δεν έκανε επίσημες δηλώσεις κατά την αποχώρησή του, ενώ σε ερώτηση του zougla.gr για την εξέλιξη της υπόθεσης διευκρίνισε: «Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Τώρα τον λόγο έχουν οι εισαγγελείς».

«Ο κ. Ντογιάκος μου είπε να καταθέσω τώρα, αλλιώς θα κλείσει την υπόθεση»

«Έρχομαι εσπευσμένα στην Εισαγγελία γιατί χθες βράδυ επικοινώνησε μαζί μου ο ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, αναφέροντάς μου την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω. Του εξήγησα το κώλυμα, ότι θα πρέπει να παραλάβω τον γιο μου από Αμερική, και να καταθέσω τη Δευτέρα, και το δέχτηκε. Σήμερα το πρωί από τους δημοσιογράφους διέρρευσε η δυσαρέσκεια της Εισαγγελίας και με ειδοποίησε η συνήγορος Ελένη Τζούλη ότι θα πρέπει να καταθέσω τώρα, αλλιώς ο Ντογιάκος θα κλείσει την υπόθεση. Είμαι εδώ για να καταθέσω» είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

«Όσο για τη χθεσινή διαρροή, ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το υλικό είναι μονταρισμένο, ο υπουργός Κικίλιας και ο Παναγιώτης Στάθης με διαβεβαιώνουν ότι το υλικό δεν έχει φθάσει σε αυτούς και βρίσκεται στο συρτάρι του Ντογιάκου. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για υπόθεση συγκάλυψης» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

Η άφιξη του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. στην Εισαγγελία Εφετών

«Δικαστικό πραξικόπημα αν δεν γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου»
 
Σε συμφωνία με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές, δήλωσαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και η συνήγορός του Έλενα Τζούλη. Υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα και εξαπέλυσαν αιχμές για κωλυσιεργία, καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από τον Λάκη Λαζόπουλο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση «για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης» και, όπως είπε, «ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού, καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα».

Μάλιστα η δικηγόρος επισήμανε ότι θα ήταν πραξικόπημα να κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου. Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του πρωθυπουργού και, όταν δει το περιεχόμενό της, τότε θα καταθέσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

«Το βιντεοσκοπημένο υλικό είναι ​νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος»Η κ. Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητος. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία «από τον κ. Σαμάρα, ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη, για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS».

Δείτε τις δηλώσεις στον φακό του zougla.gr:

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην Εισαγγελία μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης: «Στις 6/12, όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο, προσήλθαμε στην Εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο, παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου και του προέδρου των ΑΝΕΛ, συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα».

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού, ενημερώθηκαν, όπως είπε η κ. Τζούλη, αμέσως οι αρχές. Μάλιστα «το ίδιο απόγευμα ο Π. Χαϊκάλης απαίτησε από την αστυνομία να μεταβεί το ίδιο βράδυ στο σπίτι του Αποστολόπουλου για να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν ότι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα». Την επόμενη μέτρα, δήλωσε η δικηγόρος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος τής είπε ότι απόφασή του ήταν να αναμένουν.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία υποστηρίχθηκε ότι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος». Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει τον Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά, γιατί δεν το πήγε πουθενά;». Μάλιστα, ζητήθηκε η κατάθεσή του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Τέλος, τονίστηκε ότι «ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ό,τι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα».

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε πως «όταν έγινε η ιστορία με τους κουμπαράδες, ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε εντός 24 ωρών», επισημαίνοντας ότι στη δική του περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα – οι εισαγγελείς διαψεύδουν τον Χαϊκάλη

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των Πάνου Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη και αναμένεται πολύ σύντομα πορισματική αναφορά του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Αρμόδιες εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομαστεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος από τον Παύλο Χαϊκάλη από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας και έλεγαν χαρακτηρίστηκα οτι το όνομα ζητήθηκε αλλά η απάντηση που πήραν ήταν οτι θα ειπωθεί όταν έρθει η ώρα. Επισήμαναν δε ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές έγινε μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης, επισημαίνοντας οτι ουδεποτέ ειπώθηκε οτι το υλικό είναι νόμιμο.

Ως προς το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν οτι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί καθώς το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας.  Αντικείμενο της είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας όπως επισημαίνεται.

Στην Εισαγγελία Εφετών προσήλθε στις 11.10 το πρωί της Κυριακής ο  Παύλος Χαϊκάλης.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Ρεσιτάλ πολιτικής και δημοσιογραφικής αλητείας

Το βίντεο που δεν είδε το φως της δημοσιότητας

To ντοκουμέντο της απόπειρας χρηματισμού

Προφάσεις εν αμαρτίαις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 18:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης