Ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, στο έργο που έχει γίνει και στο έργο που έχει μπροστά της η οργάνωση, αλλά και ψήφο συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, “ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται λόγω της κρίσης, αλλά βεβαίως και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή”, χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης, στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική.

“Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008”, είπε μετά την εκλογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε κατά αυτής της συντηρητικής πολιτικής, “που ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πόσα προβλήματα, τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, σε μεγάλους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο” και που “δεν “φέρνει” λύσεις, την ώρα που απαιτείται επένδυση στον άνθρωπο, απαιτούνται επενδύσεις στην ανάπτυξη και μείωση των τεράστιων ανισοτήτων”.

Μιλώντας για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η οργάνωση “έχει ενεργό, παρεμβατικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις, σε μια κρίσιμη εποχή, που τα προβλήματα δεν περιορίζονται, δεν “χωράνε” στα όρια των εθνικών συνόρων”.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το γεγονός ότι σήμερα περισσότερα από 60 κόμματα ζητούν να γίνουν μέλη στη ΣΔ, “δεν δείχνει απλώς το ενδιαφέρον τους για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά αναδεικνύει και τον δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει όλο και περισσότερο η μεγαλύτερη πολιτική Οργάνωση της υφηλίου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Οργάνωσή μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, παραμένοντας σταθερή στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, στον αγώνα για την πράσινη ανάπτυξη, θα μεταρρυθμίζεται, θα προσαρμόζεται με σταθερότητα στις αρχές της στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να γίνει ακόμη πιο συμμετοχική, ακόμη πιο αποτελεσματική, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες της”, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης