«Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη, όπου η υιοθεσία απόλυτα νεοφιλελεύθερων πολιτικών τα τελευταία χρόνια “σχεδίασε” τον οδικό χάρτη της κατεδάφισής της, με το δόγμα της ελεύθερης αγοράς, πρώτα, και της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας αργότερα» σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ιωάννα Κοντούλη.

Η κ. Κοντούλη αναφέρθηκε επίσης στην έξαρση των εθνικισμών «σε μία γερασμένη Ευρώπη που λειτουργεί απόλυτα φοβικά» και συμπλήρωσε «καλώς ή κακώς δεν υπάρχει άλλος σχηματισμός μέσα από τον οποίο μπορούμε να παλέψουμε για κάτι καλύτερο. Εάν χάσουμε και την Ευρώπη, βλέπω να έρχονται οι εθνικιστικές πολιτικές και το μαύρο σύννεφο του φασισμού. Πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνοντας αναφορά στα ζητήματα περιβάλλοντος η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε «η αλλαγή στην παραγωγή και την κατανάλωση έχει ένα κόστος και μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος. Ο καπιταλισμός μπορεί και ενσωματώνει τα πάντα, ακόμη και οι ρύποι έγιναν χρηματιστήριο, προσπαθούν να ξεζουμίσουν τον πλανήτη, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Το “οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη” πρέπει να γίνει “άνθρωποι και περιβάλλον πάνω από τα κέρδη”, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να διασφαλίσουμε ότι την αλλαγή δεν θα χρεωθούν πάλι τα αδύνατα στρώματα».

Τέλος για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών η κ. Κοντούλη είπε «το μήνυμα που έστειλε η Ισπανία είναι ελπιδοφόρο και είναι πολύ αστείο ότι βγαίνει το ΚΙΝΑΛ και λέει ότι η Ισπανία δείχνει τον δρόμο, όταν το ΠΑΣΟΚ εδώ έχει ακολουθήσει τελείως διαφορετικό δρόμο. Τα αποτελέσματα στην Ισπανία δείχνουν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η Σοσιαλδημοκρατία εάν δεν “πασοκοποιείτο”».

Στην Ελλάδα, υποστήριξε η κ. Κοντούλη «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον πόλο της ανατροπής αυτών των πολιτικών λιτότητας και μεσούσης της κρίσης και των μνημονίων προσπάθησε να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική, υποστήριξης του κοινωνικού κράτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης