Διευκρινίσεις για το θέμα των υποβρυχίων έδωσε η Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμφωνία με τα ΕΝΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– τα ποσά που καταβλήθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων διασφαλίστηκαν

– είναι σαφές από τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι, πέραν του ποσού που είναι ήδη δεσμευμένο στους λογαριασμούς του υπουργείου για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση του Δημοσίου και

– όσον αφορά στους εργαζομένους, ξεκαθαρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται πλήρως την απασχόλησή τους έως την ολοκλήρωση των εργασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι ερωτήσεις -που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ- για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες, θα απαντηθούν την Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχολιάζει περαιτέρω ότι «είναι φυσικό ότι υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη σχετικά με τα ΕΝΑΕ και το μέλλον της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας της χώρας. Η επίλυση των θεμάτων αυτών είναι συναρμοδιότητα πολλών υπουργείων, τα οποία ήδη εργάζονται για τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Τέλος, το υπουργείο, αφού υπενθυμίζει ότι «κατ’ επανάληψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει διακηρύξει ότι πρωταρχικό κριτήριο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προστασία του δημοσίου χρήματος στον ευαίσθητο τομέα των εξοπλισμών και προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η χθεσινή εξέλιξη με τα υποβρύχια», σημειώνει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι η συμφωνία για την άμεση παραλαβή των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό είναι θετική εξέλιξη για το ελληνικό Δημόσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης