Υπ. Εσωτερικών: Διαψεύδει δημοσίευμα περί απαγόρευσης μετάδοσης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος από τις περιφέρειες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015, 20:54
Υπ. Εσωτερικών: Διαψεύδει δημοσίευμα περί απαγόρευσης μετάδοσης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος από τις περιφέρειες
«Η βλακεία παραμένει πραγματικά αήττητη» είναι το σχόλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο απαγορεύει στις περιφέρειες να μεταδώσουν αποτελέσματα από το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο απαντά ότι η διατύπωση της εγκυκλίου που εστάλη στις περιφέρειες και στην οποία στηρίχθηκε το δημοσίευμα, αποτελεί αυτούσια αναπαραγωγή σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε η τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πριν από τις εθνικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 (8/20.1.2015 αριθ. πρωτ. 2732).

Στην εγκύκλιο, τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνεται ότι δεν είναι επιτρεπτό να μεταδίδονται από τα τοπικά και διαδικτυακά ΜΜΕ αποτελέσματα αμέσως μετά την εξαγωγή τους από τα εκλογικά τμήματα χωρίς να έχει προηγηθεί η κατά προτεραιότητα μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών που έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Η διατύπωση της εγκυκλίου επαναλαμβάνεται πάγια, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα διαρροών, αποσπασματικής και ελλιπούς πληροφόρησης της κοινής γνώμης, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015, 20:54