Τη λειτουργία περίπου 7.000 σχολικών βιβλιοθηκών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης τη Δευτέρα, κατά τον χαιρετισμό του στην πρώτη μέρα της έκθεσης βιβλίου στο Ζάππειο.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για βιβλιοθήκες που είχαν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φέτος αρχίζουμε μεθοδικά να τις ανοίγουμε όχι σαν μία αποθήκη βιβλίων, που εργάζεται απλώς κάποιος για να συμπληρώσει το ωράριό του, αλλά σαν έναν θεσμό κεντρικό για το σχολείο, που θα μπορεί ο μαθητής να ανοίγει τους ορίζοντές του, με την καθοδήγηση του βιβλιοθηκονόμου και του δασκάλου ο οποίος θα είναι επιμορφωμένος με τη λειτουργία των βιβλιοθηκών» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι με τη συνδρομή των βιβλιοθηκών ο μαθητής θα μάθει να συντάσσει εργασίες και όχι απλώς να επαναλαμβάνει όσα ακούει ή όσα πράγματα διαβάζει.

«Αυτή, λοιπόν, η δημιουργική κατεύθυνση είναι που υπηρετείται με το άνοιγμα των βιβλιοθηκών και πιστεύουμε ότι συντόμως θα έχουμε τη δυνατότητα, αφού γίνει η οριστική καταγραφή, να εμπλουτίσουμε με υλικό τις βιβλιοθήκες» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης