Υπ. Παιδείας: «Η κ. Κεραμέως δεν έχει καταλάβει τα σημαντικά σημεία των ρυθμίσεων»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 21:53
Υπ. Παιδείας: «Η κ. Κεραμέως δεν έχει καταλάβει τα σημαντικά σημεία των ρυθμίσεων»
«H κ. Κεραμέως, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τη δήλωσή της σχετικά με τη νέα Γ' Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην ανωτάτη εκπαίδευση που ανακοίνωσε το υπουργείο, αποδεικνύει ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα σημαντικά σημεία των ρυθμίσεων». Αυτό απάντησε το υπουργείο Παιδείας στην τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, με αφορμή δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως, μεταξύ άλλων, είχε εκφράσει έντονο προβληματισμό ως προς το ζήτημα διαβλητότητας του συστήματος των ενδοσχολικών εξετάσεων, λέγοντας ότι τίθενται πολύ σοβαρά ερωτηματικά ως προς το αδιάβλητο, χωρίς την ύπαρξη τράπεζας θεμάτων.

«Η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι οι καθηγητές διαφορετικών σχολείων δεν είναι σε θέση να συνεργαστούν και να διορθώσουν τα γραπτά όχι των δικών τους μαθητών αλλά άλλων σχολείων, μάλιστα σε κόλλες με κλειστά τα ονόματα. Είναι δυνατόν η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρεί τους καθηγητές εξορισμού απατεώνες;» απάντησε το υπουργείο.

Εξάλλου, το υπουργείο αναφέρει ότι η κ. Κεραμέως «αποφεύγει να τοποθετηθεί στο μείζον πρόβλημα, που είναι η ακυρωμένη σήμερα Γ' Λυκείου και αν διαφωνεί με τον τρόπο που προτείνουμε για την επανασυγκρότησή της». «Προτείνουμε να γίνει όπως σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης ένα προπαρασκευαστικό έτος με λίγα μαθήματα που θα διδάσκονται σε πολλές ώρες, ώστε τα παιδιά να μπορούν να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους στο σχολείο και όχι στα φροντιστήρια» ανέφερε το υπουργείο.

Παράλληλα, σχολίασε δηκτικά το ότι η κ. Κεραμέως δεν τοποθετήθηκε για την αρχή της ελεύθερης πρόσβασης με μόνο το απολυτήριο -«Αυτό και αν απεχθάνεται η Ν.Δ.!»- αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν «για τη δραματική αναβάθμιση του απολυτηρίου».

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι η τομεάρχης της ΝΔ είναι «πάντοτε ευπρόσδεκτη στο υπουργείο για λεπτομερή ενημέρωση και απαντήσεις για όλα τα θέματα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 21:53