«Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει καταφέρει να συζητιέται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης περισσότερο από τον Ομπάμα ή τον Χου Ζιντάο της Κίνας» δήλωσε σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μετά την εκδήλωση κατά του Συμφώνου Σταθερότητας σήμερα στο Σύνταγμα.

Μέλη της πρωτοβουλίας για το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» άνοιξαν σήμερα ένα πανό 25 μέτρων, μπροστά από το κτίριο της Βουλής και τον Άγνωστο Στρατιώτη, γραμμένο στα αγγλικά: “NO TO THE STABILITY PACT – EUROPEAN WORKERS UNITE IN SOLIDARITY AND SUBVERSION” (Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας – Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ενώνονται για την αλληλεγγύη και την ανατροπή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή της ημέρας έγινε λόγω της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, η μορφή αυτής της διαμαρτυρίας επιλέχθηκε για να στείλει ένα μήνυμα -ότι ο αγώνας σήμερα στην Ελλάδα, όπως και σε χώρες σαν την Ισπανία ή την Πορτογαλία, είναι ευρωπαϊκός αγώνας.

Ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι «το όνειρο να γίνει η Ελλάδα παγκοσμίως διάσημη με τους Ολυμπιακούς πραγματοποιείται σήμερα. Όχι για κάποια επίδοσή της. Αλλά γιατί η Ελλάδα έγινε ο βόθρος του Συμφώνου Σταθερότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης