Με την υπαναχώρηση Παπακωνσταντίνου στο θέμα της δόμησης κατοικιών στην παράκτια ζώνη του Αγίου Κοσμά ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στην αξιοποίηση των 6.000 στρεμμάτων του Ελληνικού.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από όλες τις πτέρυγες – ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – για την προσθήκη στο νομοσχέδιο, τρεις ημέρες μετά την τελική επεξεργασία του, σχετικά με τη δημιουργία ζώνης αμιγούς κατοικίας στην παράκτια ζώνη του Αγίου Κοσμά σε έκταση που θα μπορούσε να φθάσει περίπου τα 160.000 – 180.000 τ.μ., και μάλιστα σε ύψος κτηρίων 16 μέτρων, δηλαδή 6ώροφης πολυκατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιρρήσεις των βουλευτών ώθησαν την τελευταία στιγμή τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να διευκρινίσει στην Ολομέλεια ότι «οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που θα επιτραπούν στον παράκτιο χώρο του Αγίου Κοσμά δεν θα ξεπερνούν τα 11 μέτρα».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως για το τμήμα του μητροπολιτικού πόλου, το οποίο περιλαμβάνει τα ακίνητα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και του Εθνικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται στο 0,25% και το μέγιστο ύψος στα 16 μέτρα.

Νωρίτερα όμως, στην Ολομέλεια της Βουλής υπήρξαν σφοδρότατες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα για τη χρήση στο Ελληνικό. Ιδιαίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης χαρακτήρισε την προηγούμενη ρύθμιση «μεγάλο λάθος» και υποστήριξε ότι προστίθενται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά ή διαφορετικά 400 πολυκατοικίες ή 1.000 μεζονέτες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης