Για ώρες τα δημοσιογραφικά γραφεία έψαχναν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, σε Αθήνα και Βρυξέλες.

Επίσημα, ο κ. υπουργός βρισκόταν από το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που στο λιμάνι του Πειραιά η Αστυνομία ξυλοφόρτωνε του αγρότες από την Κρήτη, στις Βρυξέλες. Το γραφείο του υπουργού δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια πότε αναχώρησε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε σε ποιο ξενοδοχείο έχει καταλύσει. Αργότερα, έγινε γνωστό πως τη Δευτέρα το απόγευμα είχε κλεισμένο ραντεβού με την Κυπρία επίτροπο, Αντρούλα Βασιλείου. Τελικά, αυτό το ραντεβού αναβλήθηκε.

Πολύ αργότερα, και μετά από επισταμένη έρευνα, αποκαλύφθηκε πως ο κ. Χατζηγάκης αναχώρησε από την Αθήνα το απόγευμα και κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Κόνραντ» των Βρυξελών στις 19:30 το βράδυ.

Ο υπουργός ήταν λοιπόν στην Αθήνα, όταν οι αγρότες ζητούσαν επιμόνως συνάντηση μαζί του και όταν η Αστυνομία τους απαγόρευε να διαδηλώσουν με τα 60 τρακτέρ τους στην οδό Αχαρνών. Ο κ. υπουργός ήταν στην Αθήνα, όταν οι αγρότες από την Κρήτη ζητούσαν να συναντηθούν μαζί του. Τα ραντεβού του στις Βρυξέλες ήταν και είναι προσχηματικά. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με την αρμόδια επίτροπο για αγροτικά θέματα. Τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά συνέβησαν τη Δευτέρα νωρίς το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, ούτε με την Κυπρία επίτροπο συναντήθηκε, να για συνομιλήσει για άσχετα με την αγροτική κρίση στην Ελλάδα θέματα, ενώ την Τρίτη συναντάται με υπαλλήλους της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλες για να ενημερωθεί. Με λίγα λόγια, ο κ. Χατζηγάκης δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται στις Βρυξέλες τη Δευτέρα, όταν μάλιστα το αγροτικό ζήτημα κοχλάζει.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απλώς διέφυγε στις Βρυξέλες, για να μην είναι παρών κατά την άφιξη των αγροτών από την Κρήτη, αλλά και σε αυτό το σημείο στάθηκε άτυχος. Ήταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο λιμάνι. Και απλώς κρυβόταν.

Δείτε τι υποστήριξε ο στενός συνεργάτης του κ. Χατζηγάκη και σύμβουλος επικοινωνίας Μιχάλης Δημητρίου, στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Δείτε τι έχει δηλώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης και τι απαντάνε οι αγρότες από την Κρήτη, που βρέθηκαν στο στούντιο του «Κίτρινου Τύπου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης