Σημαντικές αλλαγές στη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό αποφάσισε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ που συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες.

Σήμερα μάλιστα, ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα νέα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν. Συγκεκριμένα, η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελενη Σουρανή, αναμένεται να μετατεθεί στην πρεσβεία της Ρώμης, ενώ ο Χριστόδουλος Λάζαρης θα αναλάβει την πρεσβεία στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η μετακίνηση της κ. Σουρανή -με κομβικό ρόλο στα ελληνοτουρκικά ζητήματα με την επικοινωνία που είχε με τον Ιμπραχίμ Καλίν- αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, όπου τη θέση του Μιχαήλ-Χρήστου Διάμεση, θα αναλάβει ο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος ήταν «ειδικός απεσταλμένος» για τη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων, ο μέχρι σήμερα Πολιτικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Κυριάκος Λουκάκης, θα αναλάβει την πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, ενώ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ τοποθετείται ο Ευάγγελος Σέκερης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, τη διπλωματική εκπροσώπηση στο Παρίσι αναμένεται να αναλάβει Δημήτριος Ζεβελάκης και στη Μαδρίτη ο Ηλίας Φωτόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης