ΥΠΕΞ: Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης προς τη φίλη Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 00:58
ΥΠΕΞ: Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης προς τη φίλη Ισπανία

«Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης προς τη φίλη Ισπανία» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη φωταγώγηση της Βουλής με τα χρώματα της ισπανικής σημαίας. «Μήνυμα ελπίδας & αλληλεγγύης προς τη φίλη Ισπανία-Η ελληνική Βουλή φωτίζεται στα χρώματα της ισπανικής σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Το Μέγαρο της Βουλής από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο φωταγωγείται με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας έπειτα από απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον ισπανικό λαό εξαιτίας της δοκιμασίας από την πανδημία του Covid-19.

Το πρωί της Παρασκευής είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών συμβολική τελετή συμπαράστασης προς τον έντονα δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό, κατά τη διάρκεια της οποίας υψώθηκε η ισπανική σημαία μαζί με την ελληνική στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΕΞ και ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 00:59