Η έξοδος από το ευρώ είναι μονόδρομος, εάν καταγγελθεί το Μνημόνιο, εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9 ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της ελληνικής αποχώρησης από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

«Το να αποκοπούμε από ένα ισχυρό νόμισμα και να έχουμε ένα εθνικό νόμισμα θα μας δώσει δυνατότητες ανάκαμψης» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, προσθέτοντας ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα φέρει μια τέτοια εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει εύκολος δρόμος» σημείωσε και παραδέχθηκε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς μπορεί να υπάρξει λιτότητα, έκτακτα μέτρα και ελλείψεις, αλλά για ένα μικρό διάστημα μερικών μηνών.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά «ευρώ με το μνημόνιο ή “όχι” στο μνημόνιο με ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε πως όλη αυτή η διαδικασία γελοιοποιεί τη δημοκρατία και τάχθηκε υπέρ της νέας προσφυγής στις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης