Υπέρ του ευρωομολόγου η κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:53
Υπέρ του ευρωομολόγου η κυβέρνηση
Έκδοση ευρωομολόγου, μικρότερο επιτόκιο, φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και σημαντική ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης επιδιώκει από την Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

«Είναι απαραίτητο η ΕΕ να θωρακιστεί με περισσότερα εργαλεία όπως το ευρωομόλογο, με μικρότερο επιτόκιο, με φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά και με σημαντική ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης», τονίζει χαρακτηριστικά στη γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπογραμμίζει παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξει χαλαρότητα και η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της λέγοντας: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει χαλαρότητα στο εσωτερικό μέτωπο, γιατί το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί όταν εισπράττουμε περισσότερα απ' όσα ξοδεύουμε και δημιουργούμε πρωτογενές πλεόνασμα. Όταν αποκτήσουμε έναν παραγωγικό και ανταγωνιστικό δημόσιο τομέα και μια εξωστρεφή οικονομία που θα αντιστρέφει το σημερινό μοντέλο, όπου οι εισαγωγές είναι τριπλάσιες από τις εξαγωγές».

Ο υπουργός Επικρατείας αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για τις θέσεις του περί ανάπτυξης, δηλώνοντας: «Μόνο έτσι θα πετύχουμε σημαντικό επίτευγμα ανάπτυξης στη χώρα μας και ευημερία για όλους τους πολίτες. Η ανάπτυξη δεν δημιουργείται ούτε με βραχυπρόθεσμες πολιτικές, ούτε με επιχορήγηση αντιπαραγωγικών οικονομικών τομέων, ούτε με περαιτέρω μεγέθυνση του κράτους. Χρειάζεται επιτέλους να αντιμετωπίσουμε τα ανταγωνιστικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:55