Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων το ν/σ για τη φοροδιαφυγή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 17:37
Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων το ν/σ για τη φοροδιαφυγή
Ολοκληρώθηκε σήμερα η υπερψήφιση επί των άρθρων για τη φοροδιαφυγή, ωστόσο υπήρξαν αρκετές παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από αρκετούς βουλευτές επισημάνθηκε η σημασία της συγκρότησης του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών - με τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο, να δυσφορεί για την παραπομπή του πλαισίου λειτουργίας του Σώματος, σε μελλοντικό προεδρικό διάταγμα. «Δύο πρόσωπα διορισμένα από τον πρωθυπουργό, χωρίς πλαίσιο λειτουργίας και χωρίς ιεραρχικό έλεγχο, θα ρυθμίζουν υποθέσεις δισεκατομμυρίων» παρατήρησε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε πως η Ν.Δ. θα στηρίξει τη διάταξη, περιμένοντας ωστόσο τροποποίησή της μέχρι την Ολομέλεια.

«Τον πρόεδρο του σώματος των φορολογικών δικαστών, ας τον διορίζει η Διάσκεψη των Προέδρων, ή να εκφράζει γνώμη», πρότεινε ο Κώστας Γείτονας. «Έτσι, το έργο του Σώματος θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια».

«Όποιος δέχεται την προσφυγή στη διαιτησία, να απολαμβάνει τη δυνατότητα μείωσης των προστίμων και να προσμετράται η αποδοχή του αυτή, στα ελαφρυντικά του άρθρου 82 του ποινικού κώδικα για τη μετατροπή της ποινής του σε χρηματική», πρότεινε ο Νάσος Αλευράς.

Για «προσπάθεια της κυβέρνησης να δυσχεράνει την πρόσβαση στη διοικητική Δικαιοσύνη» έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), προτείνοντας να εξεταστεί η διοχέτευση επίλυσης αυτών των διαφορών στη φορολογική διαιτησία.

Κατά τα άλλα, συνεχίστηκαν και σήμερα οι επιθέσεις των βουλευτών κατά της ρύθμισης για αποπληρωμή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 17:40