Υπερψηφίστηκε ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 19:10
Υπερψηφίστηκε ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την ιδεολογική - ιδρυτική Διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, και η Πολιτική Απόφαση, υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις προγραμματικές θέσεις του νέου κόμματος βρίσκεται η μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους κατόπιν διαπραγμάτευσης, ενώ απορρίπτεται ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ και πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας από κυβέρνηση της Αριστεράς κατόπιν διαπραγμάτευσης και λογιστικού ελέγχου. Η μειοψηφούσα πρόταση υποστήριζε την κατ' αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

Απορρίφθηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας που προέβλεπε να μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος κυβέρνησης της Αριστεράς εντός της Ευρωζώνης.

Καταψηφίστηκε επίσης τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας.

Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίφθηκε από το συνέδριο η πρόταση της αριστερής πλατφόρμας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 18:48

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασπαστεί», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 15:13

«Συμμορία της καταστροφής η συγκυβέρνηση», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:59

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 21:11