Υπερψηφίζει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Υπερψηφίζει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας
Την υπερψήφιση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, της επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάρις Κουκουλόπουλος, επικαλούμενος την επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Ψηφίζουμε την τροπολογία. Είναι στο όριο να την χαρακτηρίσει κανείς ιδιώνυμο. Όμως έχουμε δημόσιους λειτουργούς που αρνούνται να συνεργαστούν. Προφανώς διαφωνούμε με τη μετατροπή ενός πολιτικού προβλήματος σε θεσμικό, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο εκτροπής λειτουργών του κράτους - και δεν είναι η πρώτη φορά», ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επικαλέστηκε την εμπειρία του Μαρτίου του 2012, όταν απ' όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, «μόνον το ΙΚΑ άκουσε την οδηγία του υπουργείου Οικονομικών για τα ομόλογα - και το χαρτοφυλάκιό του σήμερα έχει αυξηθεί, σε αντίθεση με την περιουσία των άλλων ταμείων που δεν υλοποίησαν την οδηγία».

«Ως πότε δημόσιοι λειτουργοί θα συμπεριφέρονται ως Κούρδοι αυτονομιστές;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουκουλόπουλος. «Θα ψηφίσουμε την τροπολογία γιατί λέμε "όχι" σε νέα μέτρα, πάμε σε αναμέτρηση με την τρόικα - και πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Γι' αυτό πρέπει να περάσει η διάταξη».

Παράλληλα, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ ΑΕΙ, «να πούμε ένα όχι στις απολύσεις και να το παλέψουμε με την Τρόικα. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να μην χάσει τη δουλειά του ούτε ένας απ' τους υπαλλήλους αυτούς. Η κινητικότητα όμως, πρέπει να προχωρήσει γιατί πρέπει να έχουμε κράτος» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013, 23:21