Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στην ευρύτερη περιοχή και στις περιοχές που θα βρεθεί ο Τούρκος υπουργός. Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο κ. Τσαβούσογλου θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας και δημοσιογράφους. 

Στις 12:15 θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέ Μετέ και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή το οποίο είχε επισκεφτεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν είχε έρθει στη Θράκη το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε γεύμα με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» σε ταβέρνα στο χωριό Θάμνα Ροδόπης. Το πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ( υπήρξε βουλευτής Ροδόπης και ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ) το απόγευμα της Κυριακής. 

Στις 18.00 θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης