Υπό συζήτηση το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας για τη Σ. Αραβία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 09:18
Υπό συζήτηση το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας για τη Σ. Αραβία
Σήμερα στις 12.00 αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να την υπόθεση της Σαουδική Αραβία.

Ο Ιωάννης Τραγάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Χ. Αθανασίου, ο Μ. Βορίδης και ο Κ. Τζαβάρας κατέθεσαν προ ημερών προς την πρόεδρο της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, το σχετικό αίτημα καθώς, όπως επισημαίνουν, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του ελληνικού κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Οι πέντε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας- υπογραμμίζουν ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκατ. ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα-εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζων τη διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ».

«Ως εκ τούτου, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη να κληθούν άμεσα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής, οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς -καθώς και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο- προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα αυτά, αλλά και να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της διάθεσης του στρατιωτικού εξοπλισμού» καταλήγουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 10:04