«Υποφέραμε, αλλά ανακάμπτουμε»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 22:32
«Υποφέραμε, αλλά ανακάμπτουμε»
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου παρέθεσε η κυβέρνηση στους 28 υπουργούς Οικονομικών (Ecofin) και σε άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα υπέφερε πολλά αλλά η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει. «Τώρα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερη και πιο δυνατή».


Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αποτύπωσε στιγμές της αρχαίας ελληνικής αλλά και νεότερης ιστορίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα Μάρμαρα του Ακρόπολης, ζητούν την επιστροφή των Μαρμάρων, ενώ ανέφερε επίσης ότι από την Αθήνα, άρχισε η Δημοκρατία.

«Είναι το μέρος όπου γεννήθηκαν η δημοκρατική νομιμότητα και οι δημοκρατικές παραδόσεις Άλλωστε, η δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό σύστημα. Αποτελεί προϋπόθεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί προϋπόθεση της Ελευθερίας - τόσο της εθνικής όσο και της πολιτικής - καθώς και προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μόνο που η δημοκρατία δεν μπορεί να πορευθεί μόνη της. Αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι επαρκή προϋπόθεση... Χρειαζόμαστε και οικονομική ανάπτυξη· και μάλιστα βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη! Όπως μας δίδαξε επανειλημμένα η Ιστορία, η κατάρρευση της οικονομίας οδηγεί συνήθως στην κατάρρευση και της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνίας συνολικά. Διότι καμία δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε χρόνια κοινωνική καθίζηση...»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 00:32