Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου παρέθεσε η κυβέρνηση στους 28 υπουργούς Οικονομικών (Ecofin) και σε άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα υπέφερε πολλά αλλά η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει. «Τώρα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερη και πιο δυνατή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αποτύπωσε στιγμές της αρχαίας ελληνικής αλλά και νεότερης ιστορίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα Μάρμαρα του Ακρόπολης, ζητούν την επιστροφή των Μαρμάρων, ενώ ανέφερε επίσης ότι από την Αθήνα, άρχισε η Δημοκρατία.

«Είναι το μέρος όπου γεννήθηκαν η δημοκρατική νομιμότητα και οι δημοκρατικές παραδόσεις Άλλωστε, η δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό σύστημα. Αποτελεί προϋπόθεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί προϋπόθεση της Ελευθερίας – τόσο της εθνικής όσο και της πολιτικής – καθώς και προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μόνο που η δημοκρατία δεν μπορεί να πορευθεί μόνη της. Αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι επαρκή προϋπόθεση… Χρειαζόμαστε και οικονομική ανάπτυξη· και μάλιστα βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη! Όπως μας δίδαξε επανειλημμένα η Ιστορία, η κατάρρευση της οικονομίας οδηγεί συνήθως στην κατάρρευση και της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνίας συνολικά. Διότι καμία δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε χρόνια κοινωνική καθίζηση…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης