Ευθύνες για το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε εκφράσει την ανησυχία και τη διαφωνία μας με τους χειρισμούς της ελληνικής συγκυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και γενικά της στάσης μας εναντίον της Μόσχας, που βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις μας με ένα ομόδοξο κράτος που το θέλουμε – και αυτό – ισχυρό μας σύμμαχο. Είχαμε προειδοποιήσει και για ενδεχόμενα αντίποινα από πλευράς Πούτιν. Η Ρωσία μπορεί να ήταν πάντα στο πλευρό μας στα εθνικά μας θέματα, αλλά δεν παύει να είναι ένας σκληρός παίκτης στη διεθνή σκακιέρα, ο οποίος, μάλιστα, έχει αποδείξει ότι δεν αστειεύεται…» δήλωσε ο κ. Κουίκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πρώτα μέτρα κατά της χώρας χτυπούν, δυστυχώς, τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας στην τεράστια αγορά της Ρωσίας. Και είναι προφανές ότι έπεται οδυνηρή συνέχεια που θα επηρεάσει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται με Ρώσους και με Ρωσία. Εν κατακλείδι: η συγκυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για το εμπάργκο στις αγροτικές μας εξαγωγές. Λέγοντας ΝΑΙ σε όλα κατά της Ρωσίας, συμπλέοντας απνευστί με τη Μερκελική εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., δεν μέτρησε τα ποικίλα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας και τώρα υφιστάμεθα τις συνέπειες. Είναι υπόλογη…» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης