Στην Α΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος όπως όλα δείχνουν, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2018, οπότε υπήρξε η πρώτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η υποψηφιότητα «κλείδωσε» στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, ύστερα από 30 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της ενημέρωσης, έχοντας θητεύσει από θέσεις ευθύνης στον όμιλο ΑΝΤ1, στην ΕΡΤ3, στη δημοτική τηλεόραση, στη «TV-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»  κ.α. αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να διεκδικήσει μία από τις έδρες του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ το 2015 είχε εκλέξει 4 βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παραίτησή του από την ΕΡΤ3 το 2014, ο Δημήτρης Βενιέρης ανέλαβε τα «ηνία» της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης Focus FM, ενώ παράλληλα είχε την  επιμέλεια και  παρουσίαση ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής  

Όπως μας δήλωσε, θεωρεί ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση από πλευράς του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ταυτόχρονα όμως -όπως είπε- πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση, καθώς θεωρεί ότι είναι χρέος του να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της με ευρωπαϊκό πρόσημο.

Στην κρίσιμη απόφασή του να μπει στο στίβο της πολιτικής, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διαδραστική σχέση που έχει αναπτύξει ως δημοσιογράφος εδώ και δεκαετίες με το κοινό της Βόρειας Ελλάδας. Μία σχέση, που όπως μας είπε υπηρέτησε πάντα με ήθος, διαφάνεια και ειλικρίνεια και με γνώμονα αυτές τις αξίες είναι αποφασιμένος να συνεχίσει να πορεύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος θεωρεί, ότι το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω των Ευρωεκλογών, αποτελεί εφαλτήριο προκειμένου να γυρίσει γρήγορα σελίδα η χώρα, με μία νέα κυβέρνηση, με έμφαση σε πολιτικές μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης και επενδύσεων.

Από την επόμενη εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναμένεται η Νέα Δημοκρατία να ανακοινώσει και τα ψηφοδέλτιά της για τις βουλευτικές εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης