Ύποπτα παιχνίδια στο «γάμο» Εθνικής - Alpha βλέπει η Δημοκρατική Αριστερά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, 17:01
Ύποπτα παιχνίδια στο «γάμο» Εθνικής - Alpha βλέπει η Δημοκρατική Αριστερά
Την εκτίμηση ότι ο Φώτης Κουβέλης δικαιώθηκε σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διαδικασία απορρόφησης της Alpha Bank από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εκφράζει, με σημερινή της ανακοίνωση, η Δημοκρατική Αριστερά.

«Στη σχετική ερώτηση (σ.σ. του Φ. Κουβέλη), στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναδεικνυόταν η διεθνής έκτασης του ζητήματος με τη ρητή αναφορά στη διαπραγμάτευση της μετοχής, αλλά και των παραγώγων της Εθνικής Τράπεζας και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η ερώτηση προκάλεσε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά - αν έγινε, βέβαια) και την παρέμβαση του Εισαγγελέα».

Σύμφωνα με την ΔΗΜ.ΑΡ., «η Alpha κατέθεσε στοιχεία για ύποπτη συμπεριφορά της Morgan Stanley, συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία - ή πελάτες της οποίας - έχτιζαν θέση στην Alpha».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ότι κάποιοι πιθανώς κερδοσκόπησαν, αλλά η εικόνα που προβάλλει η χώρα μας, τόσο η Κεφαλαιαγορά όσο και οι διοικήσεις των μεγάλων εταιρειών υπό την εποπτεία του Δημοσίου, στις διεθνείς αγορές και τους επενδυτές».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, 17:01