Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, κατά το οποίο εγκρίθηκε κατ’ αρχήν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Δίκαιη Δίκη και την αντιμετώπιση των φαινομένων αρνησιδικίας».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, διερωτήθη πώς είναι δυνατόν να έρχονται τέτοια νομοσχέδια όταν είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το νομοσχέδιο ο κ. Βορίδης δεν συμφώνησε με την πρόβλεψη για μείωση των ποινών και απλοποίηση των διαδικασιών για έκδοση διαζυγίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν έχουν δίκιο οι κραυγάζοντες». Η δήλωση αυτή του κ. Βενιζέλου φέρεται να ενόχλησε τον κ. Βορίδη, ο οποίος απάντησε: «η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά αποτελείται από τρεις εταίρους, των οποίων οι απόψεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, προσθέτοντας ότι “όποιος έχει άλλη άποψη δεν είναι “κραυγάζων”».

O υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, παρατήρησε αναφερόμενος στο επίμαχο σχέδιο νόμου, το οποίο αποτελείται από 114 άρθρα, ότι σε τέτοιου όγκου νομοσχέδια, ένα κυβερνητικό σχήμα με τόσους υπουργούς είναι δύσκολο να συναινέσει χωρίς να εκφραστούν διαφωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος τόνισε την ανάγκη προώθησης του νομοσχεδίου και ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι η βελτίωση της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου στην κοινωνία, αλλά και για την ορθή και δίκαιη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης