Έντονη είναι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

«Όσοι δεν ψηφίσετε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, βρείτε ένα καλό επιχείρημα, γιατί το ερώτημα θα είναι αμείλικτο: με τι ανταλλάγματα κουκουλώνετε αυτά που έγιναν;» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δραγασάκης στην Ολομέλεια του Σώματος εκθέτοντας το σκεπτικό της πρότασης του κόμματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διευκρίνισε, «η πρόταση δείχνει και τους στόχους και την πρόθεσή μας, που δεν είναι να κυνηγήσουμε μάγισσες, αλλά να απαντήσουμε σε τεράστια ερωτήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία ανεξάρτητα από κόμματα».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση, τα κόμματα της οποίας έχουν αποφασίσει να μη στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να διενεργηθεί νωρίς το απόγευμα, λέγοντας ότι «η εταιρεία που έχετε συμπτύξει θέλει να το κουκουλώσει».

Όσον αφορά στην προσφυγή στο ΔΝΤ είπε: «Δεν υπήρχε άλλος δρόμος; Να το ερευνήσουμε. Γιατί οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ έλεγαν τον Αύγουστο του 2009 ότι η ελληνική οικονομία έχει δείξει σημάδια αντοχής στην οικονομική κρίση; Πόσο αξιόπιστα ήταν τα στοιχεία του ελλείμματος που χρησιμοποιήθηκαν; Υπήρχε επίγνωση της αναθεώρησης των στοιχείων; Ποιο το περιεχόμενο των συνομιλιών παραγόντων της χώρας με τον κ. Ντομινίκ Στρος-Καν; Πώς και γιατί και από ποιους αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στις υποθέσεις της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας εκ μέρους της ΝΔ, ο Κ. Τασούλας αντεπιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αυτό που αποκαλείτε ”εταιρεία” είναι ασήκωτο για εσάς βάρος ευθύνης για την πορεία της χώρας» και χαρακτήρισε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή «δημαγωγική, εμπαθή και ανιστόρητη».

Ως μονόδρομο περιέγραψε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου για το μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί έρευνα για την οικονομία.

Από τη μεριά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά του Νότη Μαριά, τόνισαν ότι θα καταθέσουν νέα πρόταση με 30 βουλευτές για συγκρότηση προανακριτικής, ενώ προειδοποίησαν τα κόμματα που θα καταψηφίσουν πως «θα έχετε ευθύνες σε περίπτωση που τα αδικήματα παραγραφούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης