«Η μεταφυσική δογματική εμμονή των δανειστών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεν μπορούν να συνεχιστούν τα Μνημόνια, η Δημοκρατία μίλησε στις 25 του Γενάρη, ο λαός, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένοι να περπατήσουν τον δρόμο της ανάπτυξης και της Δημοκρατίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο οποίος μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
 
«Δεν μπορεί κάθε φορά που διαπραγματευόμαστε να προκύπτουν νέα αιτήματα. Αυτός ο εκβιασμός πρέπει να τελειώσει, με αξιοπρέπεια και με υπερηφάνεια για έναν λαό που έχει πληρώσει με αρκετά βαρύ φόρο με τις μνημονιακές πολιτικές», είπε και έδωσε μεγάλη σημασία στις συγκεντρώσεις του λαού που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, καθώς το μήνυμα είναι ότι ο λαός και η κυβέρνηση θα σταθούν απέναντι στις συλλογικές ευθύνες που έχουν αναλάβει.
 
Σε ερώτηση αν ο λαός είναι έτοιμος για ρήξη, απάντησε: «Ρήξη είναι μια μεγάλη κουβέντα. Πάντα υπάρχει στα μυαλά πολλών. Εμείς έχουμε προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βγούμε από την ύφεση και να τελειώσουμε με τα Μνημόνια. Η ρήξη έχει δύο όψεις. Δεν είναι μονομερής για την Ελλάδα. Εάν οι Ευρωπαίοι δανειστές επιδιώξουν την αυτοκαταστροφή τους μέσα από το ξήλωμα του πουλόβερ που λέγεται Ευρωζώνη, μέσα από το ξήλωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινάει με μια χώρα πειραματόζωο, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ρήξη κάνει ζημιά σε όλους. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε σε ανοιχτό χώρο, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, έκανε την εμφάνιση της ομάδα ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι άνοιξαν πανό, πέταξαν φέιγ βολάν και διαμαρτυρήθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας για θέματα του στρατού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε ολικούς αρνητές στράτευσης. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσφέρθηκαν να τους δώσουν το λόγο, όμως οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν. Έμειναν για περίπου δέκα λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα, και μετά αποχώρησαν. Η εκδήλωση δεν διακόπηκε και συνεχίστηκε κανονικά.
 
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ήσυχος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Επίσης, συναντήθηκε με εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων στους οποίους ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε σύμβαση με την Αίγυπτο, που θα δώσει δουλειά στην επιχείρηση, ενώ δεσμεύτηκε για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΛΒΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης