Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαραθώνια συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους πριν εισέλθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η περιοχή της Ηρώδου Αττικού ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ.

O πρωθυπουργός με τους αγρότες στο τραπέζι του διαλόγουΜε το Μαξίμου να ετοιμάζεται να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση, ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις των αγροτών που έχουν διασπαστεί σε στρατόπεδα, η ένταση δεν έλειψε στην πύλη του Μεγάρου, με τους υπευθύνους του πρωθυπουργικού γραφείου να αφήνουν εκτός τους εκπροσώπους δύο ενώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγρότες κατήγγειλαν ότι «έφαγαν πόρτα» από το Μαξίμου και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Χρήστος Γκόντιας, τόνισε ότι δεν εγκρίθηκαν για να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου τα άτομα που είχαν διαλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κατήγγειλε ότι «έφαγαν πόρτα» από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Μας στενοχωρεί πολύ αυτό» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας και ταΑγρότες στην... πύλη του Μαξίμου νέα παιδιά περιμένουν και από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε για διάλογο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει. Εμείς ήρθαμε για να συμμετάσχουμε στον διάλογο και μας είπαν ότι δεν είμαστε στη λίστα των ονομάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων κατήγγειλε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά της, λέγοντας ότι δεν επέτρεψαν στην πενταμελή επιτροπή που έχει εκλεγεί από τα μπλόκα τους να περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα. Από αλλού τα περιμέναμε και από αλλού μας βρήκαν. Δεν θα παραστούμε στον διάλογο, αφού δεν μπαίνουν μέσα τα άτομα που επιλέξαμε. Θα απευθυνθούμε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που δεν βάζουν κριτήρια για το ποιος θα προσέλθει στο ραντεβού» ανέφερε εκπρόσωπός τους.

Kλούβες των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού

Συνομιλητές του στο σχεδιασμό του ασφαλιστικού-φορολογικού «έχρισε» τους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας και τους πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες δέσμη 20 μέτρων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και φορολογικές ελαφρύνσεις, κυρίως, για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

Στο ραντεβού που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρεις ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε το ζήτημα της μεταβατικότητας ως προς τις εισφορές και παράλληλα πρότεινε μητρώο αγροτών, μέτρα για την ομαλοποίηση στην καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Έντονο παρασκήνιο πριν από το ραντεβού

Ο ντόρος που προκλήθηκε ανάγκασε το Μαξίμου να διαρρεύσει ότι δικαιολογημένα… έριξαν πόρτα στους εκπροσώπους συγκεκριμένων ενώσεων.

O κ. ΠαναγήςΚυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «κόκκινο πανί» αποτέλεσε ένας «άνθρωπος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση «φωτογραφίζει» τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών και Αλιέων, Γιάννη Παναγή, τον οποίο ο Βαγγέλης Μπούτας έχει κατηγορήσει δημοσίως ότι είναι «κομματικά υποκινούμενος» και «μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Με τον τρόπο αυτόν το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες, καθώς δεν θέλει να χάσει από το τραπέζι του διαλόγου το μπλόκο της Νίκαιας.

Ο κ. Παναγής μίλησε για το σημερινό περιστατικό στο zougla.gr καταγγέλλοντας τα εξής:

«Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την καταστρατήγηση της δημοκρατικής έκφρασης και Ο κ. Βασιλόπουλοςεκπροσώπησης στον διάλογο με τον πρωθυπουργό. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τον αγώνα μας.

» Το απόγευμα θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και αύριο με τους αρχηγούς όλων των υπολοίπων κομμάτων».

Πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί και ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα, «αλλά… ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης