Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αφίσα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την οποία χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, ως «ιστορικά αναληθή» και «πολιτικά απαράδεκτη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταδικάζει απερίφραστα το πολιτικό μήνυμα της Νεολαίας  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Η αφίσα που κυκλοφορεί αναφέροντας ως κεντρικό σύνθημα: «Χούντα δε γνωρίσαμε, Ούτε Δημοκρατία» είναι ιστορικά αναληθής και πολιτικά απαράδεκτη. Είναι απορίας άξιο αν η στρέβλωση αυτή «οφείλεται» σε δόλο ή αμάθεια.

Η ιστορική παρακαταθήκη της Αριστεράς και των Ανθρώπων της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν συνάδει με την πολιτική και ιστορική αυτή αφήγηση. Αναρωτιόμαστε αν και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας που δεν έχει «ούτε Χούντα, ούτε Δημοκρατία», υιοθετεί αυτές τις απόψεις.  Υπενθυμίζουμε ότι η Μεταπολίτευση αποτέλεσε την περίοδο εμπέδωσης της Δημοκρατίας, καθώς και της μεγάλης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αναδιανομής.  

Όλα αυτά πιστώνονται στη Μεγάλη Δημοκρατική  Παράταξη, στους Έλληνες Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, όπως εκφράστηκαν μέσα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Την παράταξη από αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, οδήγησε στην Εθνική Συμφιλίωση, συνέδεσε την Ελλάδα με την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή η προσπάθεια κάποιων να μας κάνουν να ξεχάσουμε, ας μην παίζουν όμως με τους θεσμούς. Όποιος λαός ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

Δείτε την επίμαχη αφίσα:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης