Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα με υβριστικές δηλώσεις του υπουργού αρμόδιου για Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου.

Με τίτλο «Τα νεύρα μας είναι πια σε οριακό σημείο» η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύει τις δηλώσεις του κ. Τσελίκ ο οποίος καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση «να καταδικάσει την συμπεριφορά του πολιτικού κλόουν ο οποίος φέρει τον τίτλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πρωτοφανώς σκληρό και υβριστικό τόνο ο Τούρκος υπουργός συνεχίζει λέγοντας ότι «αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι πολιτεύεται με αρχές δικαίου πρέπει να καταδικάσει τις πράξεις και τις δηλώσεις του κ. Καμμένου».

Επιπλέον ο κ. Τσελίκ με σαφή τάση παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας, επαναλαμβάνει ότι «αυτός ο πολιτικός κλόουν κάνει συνεχώς προβοκάτσιες, το ζήτημα των δηλώσεων αυτού του αλαζονικού πολιτικού κωμικού, είναι πλέον υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης».

Με σειρά αναρτήσεων του στο twitter ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως με τη σιωπή που επιδεικνύει ουσιαστικά δίνει τη συναίνεσή της στα λεγόμενα Καμμένου, ενώ κατηγόρησε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι μολονότι μιλά για πολιτικές και νομικές αρχές εθελοτυφλεί απέναντι στη συμπεριφορά του υπουργού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσελίκ τόνισε πως εάν η ΕΕ θέλει να θεωρείται επιθυμητός προορισμός για υποψήφιες χώρες όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να ανέχεται «προκλητικές» συμπεριφορές, καθώς δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά «κενή» αλληλεγγύη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσελίκ είχε αποκαλέσει τον κ. Καμμένο «άνθρωπο χωρίς μυαλό».

Λίγο πριν τις υβριστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες, λίγη ώρα αφότου ο κ. Καμμένος επισκέφτηκε την περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης