Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, η οποία αφορούσε τη χρηματοδότηση ιστοσελίδας που ανήκει στον επικεφαλής του Ποταμιού, τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη.

«Να γίνει έλεγχος για τις χρηματοδοτήσεις τραπεζών στην εταιρεία Protagon.gr το έτος 2015» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα κατηγόρησε τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη πως βρίσκεται πίσω από το Protagon και, παρά τις διαβεβαιώσεις του τελευταίου πως έχει αποχωρήσει, επέμεινε πως το σχετικό ΦΕΚ δεν έχει ακόμα αλλάξει.

«Να κόψει η διαπλοκή να πληρώνει διάφορα σάιτ μαϊμούδες. Και καλώ τον εισαγγελέα να πάρει τις λίστες με τα δάνεια των τραπεζών, τις χρηματοδοτήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις λίστες του (Τhe) Press Project για τη διά βίου μάθηση και θα δει ότι είναι τα ίδια μέσα! Πώς είναι δυνατόν ο κ. Μαυρίκος να έχει χρηματοδοτηθεί από όλες τις τράπεζες για την «Ακρόπολη», που διάβαζε μόνο ο ίδιος», διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Στις τέσσερις από τις πέντε τράπεζες υπάρχει ο κ. Παναγιώτης Ζήσης. Είναι μαζί με αυτόν που το έπαιζε μάγκας, τον κ. Κρανιδιώτη, που τα έπαιρνε ως πορνίδιο πολιτικό από τις τράπεζες για να δημιουργεί εντυπώσεις και μαζί διάφορα ακραία σάιτ, το Μακελειό του Χίου και άλλες δεκάδες».

Παρακολουθήστε την ομιλία Καμμένου (το συγκεκριμένο απόσπασμα μετά το 13.07):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μοζαμβίκης, από την οποία το ΔΝΤ αποχώρησε επειδή, όπως είπε, συνέλαβε την κυβέρνηση να διαπράττει απάτη. « Ο κ. Σάφα έκανε την απάτη, ο συνέταιρος του κ. Βενιζέλου. Αθωώσατε με νόμο αυτόν που του χαρίσατε 500 εκατ. ευρώ. Του δώσατε συγχωροχάρτι του κ. Βενιζέλου, κύριοι της ΝΔ» σημείωσε. 

Απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού Άμυνας περί του Protagon, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και τόνισε ότι όταν αποφάσισε να μπει στη πολιτική σταμάτησε και τη σχέση του με τη δημοσιογραφία.

Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Άμυνας, επικαλούμενος έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν υπογράψει συμφωνημένα μέτρα 15 δισ. ευρώ για το 2015-2016».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος, η κυβέρνηση μείωσε στο 1/3 αυτά που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Θα στενοχωρηθούν όσοι ποντάρουν στην εικονική πραγματικότητα που τους δημιουργούν οι φίλοι και οι συνεργάτες τους» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, επανέλαβε ότι «το PSI κατέστρεψε τα ταμεία» και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Τα δικά σας τα σπασμένα καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε».

«Την ίδια στιγμή που διεθνείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στηρίζουν την Ελλάδα, η αντιπολίτευση εδώ συζητά για την κατσίκα του κ. Θεοδωράκη και τον Αρκά του κ. Μητσοτάκη» είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή να σταματήσει την πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού», ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι μέρες που έρχονται είναι πολύ καλύτερες».

Η παρέμβαση Θεοδωράκη

 
Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «ναυάγιο ιδεών. Ένα σύμπλεγμα Αγίου φωτός και κότερου».

«Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού. Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού, όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος» συνέχισε για να προσθέσει: «Βλέπεις υπουργούς και αναρωτιέσαι. Από πού ήρθαν και γιατί… Ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού, κομματοκρατίας, κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα, γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης