ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ SINGULAR LOGIC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Εκπλήξεις επιφύλαξε η κάλπη για ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής, τα οποία κατέβηκαν εκ νέου στον εκλογικό στίβο, ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες να τους τιμήσουν με την ψήφο τους. Πρώην υπουργοί και κορυφαία στελέχη -κυρίως από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας- μένουν εκτός Βουλής.

Άντζελα Γκερέκου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννης Μανιάτης ορισμένες από τις… ηχηρές απουσίες στην επόμενη Βουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε «πουκάμισο αδειανό» εξελίχθηκε η σφαγή στην ποδιά της Άντζελας Γκερέκου. Η μεταπήδηση της πρώην υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ οδήγησε στα χαρακώματα τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο στους κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» από τη Λεωφ. Συγγρού. Τελικά, ο Στέφανος Γκίκας άφησε πίσω του την Άντζελα Γκερέκου στην Κέρκυρα (7.225 σταυροί έναντι 2.809).
Ο απερχόμενος υπουργός ΠΕΚΑ, επί των ημερών του οποίου κατατέθηκαν στη Βουλή το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την αξιοποίηση του αιγιαλού και η τροπολογία για τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων στον βωμό της ανάπτυξης, δεν εξασφαλίζει βουλευτική έδρα στην Αργολίδα. Στην Α’ Πειραιώς, εκτός Βουλής, μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατάφερε να φθάσει στο πολυπόθητο 3% και ο επικεφαλής του και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δεν εκλέγεται βουλευτής, παρά το γεγονός πως έλαβε περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον ψηφοφόρο στην Αχαΐα. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θριαμβεύσει στις εκλογές του 2009, συγκεντρώνοντας 43%, εκλογή που συνδέθηκε άμεσα με την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν» και τη μετέπειτα είσοδο της Ελλάδας στους κόλπους του ΔΝΤ.Ο Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Αχαΐα, ωστόσο η μη εξασφάλιση του πολυπόθητου 3% τον αφήνει εκτός Βουλής

Η υποψηφιότητα της Νόνης Δούνια (Α’ Πειραιώς) προκάλεσε πολύ «θόρυβο» -κυρίως στα social media- λόγω της πορείας της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας. Τελικά, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Εκτός Βουλής στην ίδια εκλογική περιφέρεια έμειναν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Δημήτρης Καρύδης και Ελπίδα Παντελάκη.

Χωρίς βουλευτικό έδρανο μένει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το πάλαι ποτέ απόρθητο κάστρο της Κρήτης άλλαξε χρώμα και από πράσινο ντύθηκε στις αποχρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Μαγνησία, εκτός Βουλής μένουν η μέχρι πρότινος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η Ζέττα Μακρή της ΝΔ, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τον Γιώργο Ντάβρη (ΝΔ) στην Άρτα, καθώς στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Χωρίς βουλευτικό έδρανο μένει η Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ) στα Δωδεκάνησα.

Άλλες «ηχηρές» απουσίες στην επόμενη Βουλή:

– Εκτός μένει ο Γιώργος Ντόλιος στον Έβρο, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει έδρα, καθώς και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κυριάκος Γεροντόπουλος.
– Εκτός μένει ο Κώστας Μαρκόπουλος, καθώς στην Εύβοια η ΝΔ βγάζει μόνο έναν βουλευτή, ο οποίος είναι ο Σίμος Κεδίκογλου.
– Εκτός μένει ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος στην Ημαθία, αφού βγήκε πέμπτος σε σταυρούς από τη ΝΔ στην Ημαθία.
– Εκτός μένει ο Μιχάλης Κασσής, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να βγάζει βουλευτή στα Ιωάννινα.
– Εκτός Κοινοβουλίου από τη ΝΔ μένει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής.
– Εκτός μένουν οι υποψήφιοι της ΝΔ στον Νομό Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα και Σπύρος Ταλιαδούρος.
– Εκτός μένει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει βουλευτή στην Κοζάνη.
– Εκτός μένει η Φεβρωνία Πατριανάκου, που υπολείπεται κατά αρκετές εκατοντάδες σταυρούς του πρωτοπόρου της ΝΔ στη Λακωνία, Αθανάσιου Δαβάκη.
– Στη Λάρισα, εκτός μένει ο Δημήτρης Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Άννα Βαγενά και η Ηρώ Διώτη προπορεύτηκαν σε σταυρούς.
– Στην Πέλλα εκτός έμεινε ο Δάνης Τζαμτζής.
– Στις Σέρρες εκτός έμεινε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ).
– Στα Τρίκαλα, εκτός Βουλής βρέθηκαν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος.

Ποιοι εκλέγονται

Συνολικά πέντε βουλευτές Επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η ΝΔ και από έναν βουλευτή η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει, κατά σειρά, τον Κ. Τσουκαλά, την Ουρ. Αντωνοπούλου Ουρ., τον Π. Σκουρλέτη, την Αγ. Κυρίτση και τον Ν. Τόσκα. Η ΝΔ εκλέγει τους Θ. Φορτσάκη, Δ. Σταμάτη, Ν. Κεραμέως και Β. Οικονόμου. Επίσης, η Χρυσή Αυγή τον Χρ. Παπά, το Ποτάμι τον Π. Καρκατσούλη και το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα. ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στα χαρακτηριστικά των εκλογών είναι ότι πήραν το «εισιτήριο» με άνεση στον ΣΥΡΙΖΑ η Ραχήλ Μακρή, παρά την ατάκα της περί τυπώματος χρήματος και τα περίφημα… ραχηλιάρικα που έγιναν ανάρπαστα στα social media, αλλά και η κα Τζάκρη. Την επανεκλογή τους επίσης πετυχαίνουν και οι πρώην υπουργοί: Χαράλαμπος Αθανασίου (Λέσβος), Κώστας Σκρέκας (Τρίκαλα), Χρήστος Σταϊκούρας (Φθιώτιδα).

Στην Α’ Αθήνας προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, ενώ για τη ΝΔ πρώτη εμφανίζεται η Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Α’ Αθηνών προηγούνται:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι:

1. Αλέξης Τσίπρας
2. Ζωή Κωνσταντοπούλου
3. Γαβριήλ Σακελλαρίδης
4. Νίκος Βούτσης
5. Νίκος Φίλης

Από τη Νέα Δημοκρατία οι:

1. Όλγα Κεφαλογιάννη
2. Βασίλης Κικίλιας
3. Ντόρα Μπακογιάννη
4. Νικήτας Κακλαμάνης

Από το Ποτάμι ο:

1. Σπύρος Λυκούδης

Από τη Χρυσή Αυγή ο:

1. Νίκος Μιχαλολιάκος

Από το ΚΚΕ η:

1. Λιάνα Κανέλλη

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η:

1. Έλενα Κουντουρά

Από το ΠΑΣΟΚ ο:

1. Κώστας Σκανδαλίδης

Εκτός κινδυνεύουν να μείνουν οι Ν. Λαλιώτης, Αθ. Αλευράς και Αν. Ράπτη από το ΠΑΣΟΚ. Η Φωτεινή Πιπιλή κονταροχτυπιέται μέχρι τελευταίας στιγμής με τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ εκτός φαίνεται προς το παρόν και ο Αθ. Πλεύρης.

Στη Β’ Αθήνας και για τη ΝΔ φαίνεται να εκλέγονται κατά σειρά οι: Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκτός πιθανώς μένουν οι κ. Ντινόπουλος, Μιχελάκης, Παναγιωτόπουλος (όλοι πρώην υπουργοί), και οι Κ. Παπακώστα, Ζ. Ράπτη, Δ. Αράπογλου, Θ. Πάλλη. Π. Ιακωβίδου.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ θα κονταροχτυπηθούν για τις μόλις δύο έδρες που φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα και παίρνει 19, με τους πρώτους να είναι ο Γ. Βαρουφάκης, ο Γ. Δραγασάκης, η Ν. Βαλαβάνη, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Π. Κουρουμπλής και τελευταία η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία.
Τέσσερις βουλευτές εκλέγει το Ποτάμι. Πρόκειται για τους κ.κ. Γρηγόρη Ψαριανό, Χάρη Θεοχάρη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργο Αμυρά. Εκτός μένει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Στην Α’ Πειραιώς εκλέγονται οι Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη και Στάθης Λεουτσάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος από τη ΝΔ, ο Νίκος Κούζηλος από τη Χρυσή Αυγή και η Σταυρούλα Αντωνάκου από το Ποτάμι.

Στη Β’ Πειραιώς εκλέγονται οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ειρήνη Κασσιμάτη και Ευγενία Βαμβακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιωάννης Τραγάκης από τη ΝΔ, η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, ο Ιωάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή, ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ, καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα μπει ως βουλευτής Χανίων.

Στην Περιφέρεια Αττικής εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλ. Μητρόπουλος, Αθ. Αθανασίου Αθανάσιος, Γ. Πάντζας, Π. Σκουρολιάκος, Ι. Δέδες και Ε. Σωτηρίου, από τη ΝΔ οι Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Γ. Βλάχος, Αθ. Μπούρας, από τη Χ.Α. ο Ηλ. Κασιδιάρης, από το Ποτάμι ο Γ. Μαυρώτας, από τους ΑΝΕΛ ο Π. Χαϊκάλης, από το ΚΚΕ ο Ι. Γκιόκας και από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Μονοεδρικές (έξι στον ΣΥΡΙΖΑ, μια στη Νέα Δημοκρατία) με ενσωμάτωση στο 100%

Η μονοεδρική της Ζακύνθου «κλείδωσε» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χαράλαμπο – Σταύρο Κοντονή.

Η μονοεδρική της Κεφαλληνίας μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η μονοεδρική της Λευκάδας αλλάζει χέρια και πάει στον Σταύρο Γρηγόρη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μονοεδρική των Γρεβενών μένει στη ΝΔ και στον Τιμολέοντα Κοψαχείλη.

Η μονοεδρική της Ευρυτανίας αλλάζει χέρια και πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Θωμά Κώτσια.

Η μονοεδρική της Σάμου πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Σεβαστάκη Δημήτριο.

Στην περιφέρεια της Φωκίδας η μονοεδρική πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Κωστοπαναγιώτου Ηλία.

Στην Αιτωλοακαρνανία (ενσωμάτωση 99,81%) ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δύο έδρες (όσες είχε και το 2012), η ΝΔ επίσης δύο και από μία η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο Γιώργος Βαρεμένος έχει «κλειδώσει» τη μία έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία έδινε μάχη μέχρι τέλους με τον τρίτο κατά σειρά Ιωάννη Κολοβό.

Οι δύο της ΝΔ είναι οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης.

Από τη ΧΑ εξελέγη ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ενώ για το ΠΑΣΟΚ μικρό προβάδισμα είχε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντοπούλος και ακολουθούσε ο Βασίλης Αντωνόπουλος.

Την έδρα του ΚΚΕ λαμβάνει ο κ. Νίκος Μωραΐτης.

Στην Αργολίδα (ενσωμάτωση 100%) από μία έδρα μοιράζονται ΝΔ (Γιάννης Αδριανός), ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Κοδέλας) και Χ.Α. (Γιώργος Γαλέος).

Στην Αρκαδία (ενσωμάτωση 100%) από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (Κ. Βλάσης), ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ζαχαριάς) και ΠΑΣΟΚ (Οδ. Κωνσταντινόπουλος).

Στην Άρτα για τον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο έδρες παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Αν τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την Α’ Αθήνας, τότε την έδρα θα πάρει ο κ. Βασίλης Τσίρκας. Την έδρα της ΝΔ λαμβάνει ο Γιώργος Στύλιος.

Στην Αχαΐα οι τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Αθανασία Αναγνωστοπούλου. Η ΝΔ λαμβάνει μία έδρα (Ανδρέας Κατσανιώτης). Μια έδρα παίρνουν και οι ΑΝΕΛ με τον Νίκο Νικολόπουλο, όπως επίσης από μία παίρνουν ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), Ποτάμι (Ιάσων Φωτήλας) και η Χ.Α με τον Μιχάλη Αρβανίτη – Αβράμη.

Στη Βοιωτία ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες με τον Γιάννη Σταθά και τον Αθανάσιο Σκουμά. Για τη μία έδρα της ΝΔ έδωσαν μάχη οι Γιάννης Καράμπελας και Ευάγγελος Μπασιάκος, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται τελικός νικητής.

Η τριεδρική της Δράμας σπάει σε ΝΔ (Δημήτρης Κυριαζίδης), ΣΥΡΙΖΑ (Χρήστος Καραγιαννίδης) και Ποτάμι (Κυριάκος Χαρακίδης).

Στα Δωδεκάνησα τρεις έδρες πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και προβάδισμα για να τις πάρουν έχουν οι Ηλ. Καματερός, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης, και μία έδρα στη ΝΔ (δίνουν μάχη οι Μ. Κόνσολας, Ι. Παππάς, και Μ. Ιατρίδη). Μία έδρα φαίνεται να παίρνει το ΠΑΣΟΚ με τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Στον Έβρο μία έδρα λαμβάνει η ΝΔ με τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη και τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγούνται οι Γιώργος Καΐσας, Αναστασία Γκάρα και Δημήτρης Ρίζος).

Στην Εύβοια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει δύο έδρες με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Ευάγγελο Ακριώτη να ακολουθεί. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Κώστα Μαρκόπουλου για τη μία έδρα που μένει στη ΝΔ ,ενώ από τη ΧΑ την έδρα παίρνει ο Νίκος Μίχος. Από τους ΑΝΕΛ μία έδρα φαίνεται να λαμβάνει ο Νίκος Μαυραγάννης.

Στην Ηλεία τρεις έδρες θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγούνται οι Ε. Σαλτάρη, Δ. Μπαξεβανάκης και Γ. Μπαλαούρας). Μάχη μέχρις εσχάτων θα δοθεί μεταξύ Κώστα Τσαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου για τη μία έδρα της ΝΔ, ενώ την έδρα του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ο Γιάννης Κουτσούκος.

Οι τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία πηγαίνουν στους Κώστα Λαπαβίτσα, Ευφροσύνη Καρασαρλίδου και Γεώργιο Ουρσουζίδη, ενώ η μία της ΝΔ στον Απ. Βεσυρόπουλο.

Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα λάβει τρεις έδρες (Ι. Μιχελογιαννάκης, Σ. Βαρδάκης, Μ. Κριτσωτάκης), από μία η ΝΔ (Λ. Αυγενάκης), Ποτάμι (Σπ. Δανέλλης ή Ρ. Κυπριωτάκης), ΠΑΣΟΚ (Βασίλης Κεγκέρογλου), ΑΝΕΛ (Κ. Δαμαβολίτης) και ΚΚΕ (Μάνος Συντυχάκης).

Στη Θεσπρωτία μία έδρα παίρνει η ΝΔ (Βασίλειος Γιογιάκας) και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Μάριος Κάτσης).

Στα Ιωάννινα τέσσερις έδρες φαίνεται να λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Χ. Μαντάς, Ι. Στέφος, Μ. Τζούφη, Ι. Καραγιάννης) και μία η ΝΔ (Κ. Τασούλας).

Στην Καβάλα τρεις έδρες πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Εμμανουηλίδης, Η. Ιωαννίδης, Α. Τσανάκα) και μία μένει στη ΝΔ (Ν. Παναγιωτόπουλος).

Στην Καρδίτσα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Νίκο Μιχαλάκη, Σπύρο Λάππα και Χρυσούλα Κατσαβριά-Σωροπούλου. Η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, που αφήνει εκτός Βουλής την Ασημίνα Σκόνδρα και τον Σπύρο Ταλιαδούρο.

Στην Καστοριά από μία έδρα μοιράζονται ΝΔ (Μ. Αντωνίου) και ΣΥΡΙΖΑ (Β. Διαμαντόπουλος).

Στο Κιλκίς ο Θεόδωρος Παραστατίδης παίρνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Γεωργαντάς αυτή της ΝΔ και ο Χ. Χατζηδάββας της Χ.Α.

Στην Κοζάνη στις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Ρ. Μακρή, Ε. Ουζουνίδου και Δ. Δημητριάδης, για τη μία της ΝΔ προηγείται ο Γ. Κασαπίδης, ενώ των ΑΝΕΛ ο Χ. Κατάνας.

Τη μία έδρα που δικαιούται η ΝΔ στην Κόρινθο την παίρνει ο Χρήστος Δήμας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τρεις έδρες (Γ. Ψυχογιός, Μ. Θελερίτη, Θ. Κουρεμπές).

Στις Κυκλάδες την επανεκλογή του εξασφάλισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ τρεις έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Συρμαλένιος, Α. Συρίγος και Ν. Μάνιος).

Βουλευτή στη «γαλάζια» Λακωνία εκλέγει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ (Σταύρος Αραχωβίτης), ενώ τη μία έδρα της ΝΔ παίρνει ο Θανάσης Δαβάκης και του ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος.

Στη Λάρισα οι δύο έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στις Άννα Βαγενά και Ηρώ Διώτη, ενώ εκτός μένει ο Δημήτρης Γελαλής. Δύο βουλευτές εκλέγει και η Νέα Δημοκρατία, τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα. Βουλευτές εκλέγουν επίσης το Ποτάμι (Κωνσταντίνος Μπαργιώτας), το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος, επιλαχών ο Νίκος Τσιλιμίγκας) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Βασίλης Κόκκαλης).

Στον Νομό Λασιθίου εκλέγονται οι Κωστής Δερμιτζάκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιωάννης Πλακιωτάκης της ΝΔ.

Στη Λέσβο μία έδρα μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Ζαρδελής), ΝΔ (Χαράλαμπος Αθανασίου) και ΚΚΕ (Σταύρος Τάσσος).

Στη Μαγνησία ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές, τους Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Κωνσταντίνο Δελημήτρο, Κατερίνα Παπανατσίου και Συμεών Μπαλλή. Η ΝΔ βγάζει έναν βουλευτή, τον Χρήστο Μουκώρο, που αφήνει εκτός Βουλής τη Ζέττα Μακρή.

Στη Μεσσηνία παρατηρούνται οι παραδοξότητες του εκλογικού νόμου, καθώς η ΝΔ με 38% παίρνει μία έδρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,8% τέσσερις (Α. Πετράκος, Π. Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Π. Κωνσταντινέας, Ε. Ψαρρέα). Τη μία έδρα της ΝΔ τη λαμβάνει ο Αντ. Σαμαράς, εκτός κι αν επιλέξει τη Θεσσαλονίκη.

Στην Ξάνθη, δύο έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Χ. Ζεϊμπέκ, Ε. Γιαννακίδης) και μία η ΝΔ (Α. Κοντός).

Στην Πέλλα την έδρα της ΝΔ παίρνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και εκτός μένει ο Δάνης Τζαμτζής. Τις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν οι Θ. Τζάκρη, Ι. Σηφάκης και Χ. Σμίας.

Στην Πιερία, τρεις έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Ζ. Ζάννας Ζήσης, Ε. Σκουφά, Χ. Τζαμακλής) και μία η ΝΔ (Κ. Κουκουδήμος).

Στην Πρέβεζα, μία έδρα λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Μπάρκας) και μία η ΝΔ (Σ. Γιαννάκης).

Στο Ρέθυμνο, τα δύο κόμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτός θα είναι ο Ανδρέας Ξάνθος, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στη Ροδόπη, δύο έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Μουσταφά, Κ. Γιουσούφ) και μία η ΝΔ με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στη Σάμο, την έδρα κερδίζει ο Δημήτρης Σεβαστάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις Σέρρες οι δύο έδρες της ΝΔ πάνε στον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα και στη Φωτεινή Αραμπατζή. Επανεκλέγεται η κα Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ ,ενώ μία έδρα παίρνουν ΣΥΡΙΖΑ (Αφροδίτη Σταμπούλη), Ποτάμι (Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος) και Χρυσή Αυγή (Ματθαιόπουλος Αλέξανδρος).

Στα Τρίκαλα επανεκλέγεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας της ΝΔ. Εκλέγονται επίσης οι Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός μένουν οι Ηλ. Βλαχογιάννης και Μ. Ταμήλος.

Στη Φθιώτιδα η ΝΔ μειώνει τη δύναμή της σε μία έδρα και επανεκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη Φλώρινα, μία έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Σέλτσας) και μία η ΝΔ (Ι. Αντωνιάδης).

Χέρια αλλάζει και η μονοεδρική της Φωκίδας και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Στη Χαλκιδική βγαίνουν μία έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ιγγλέζη), μία για τη ΝΔ (Γ. Βαγιωνάς) και μία για το ΠΑΣΟΚ (Ι. Δριβελέγκας).

Στα Χανιά (100% ενσωμάτωση) ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τρεις έδρες με τον Γιώργο Σταθάκη να έρχεται πρώτος. Η ΝΔ δεν λαμβάνει καμία έδρα. Δεν επανεκλέγονται οι Χρ. Μαρκογιαννάκης και Μ. Βολουδάκης. Μία έδρα παίρνει το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέλος, μία έδρα λαμβάνει η ΝΔ στη Χίο (ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης) και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Ανδρέας Μιχαηλίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης