Θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι η παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, στη Δικαιοσύνη «και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό» δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Σχολιάζοντας την επιστολή-παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ’ ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε: «Περιμένουμε τη διαλεύκανση της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πώς οδηγηθήκαμε υπό τη διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Το ζητούμενο πλέον δεν είναι τι θα πει και τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά το πόση αξιοπιστία έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα και τη σημερινή κυβέρνηση. Ένας άνθρωπος που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος τα πάντα σε όλους και διαψεύστηκε οικτρά οποιοσδήποτε τον πίστεψε».

Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», για την «ατζέντα» με την οποία θα προσέλθει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, είπε πως «η ΝΔ δεν θα πει τίποτα περισσότερο από αυτά που μπορεί να πράξει. Γι αυτό και ο λόγος του αρχηγού στην έκθεση θα είναι ένας λόγος μεστός, που θα περιλαμβάνει τους κύριους άξονες του προγράμματος στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ, μέσα στις δυνατότητες που υπάρχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γκιουλέκας πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει θέμα ενότητας στη ΝΔ» και πως «όλοι μαζί σαν μια γροθιά αγωνιζόμαστε στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων υπογράμμισε: «Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν συντάξεις, και, όμως, είδαμε ξαφνικά να κόβονται επικουρικές. Είδαμε να κόβονται και οι κύριες με την αύξηση των εισφορών της υγείας, να περικόπτεται το ΕΚΑΣ. Και έχει ακόμη το θάρρος -για μένα είναι θράσος πολιτικό- να δηλώνει υπερήφανος για την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Δ. Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης