Στο κυβερνητικό έργο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών που διεξάγεται στην Κομοτηνή.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μεγάλα οδικά έργα που πραγματοποιούνται στην Θράκη και Μακεδονία, στις ενεργειακές συμφωνίες και τους αγωγούς, αντιπλημμυρικά έργα κ.ά.

«Εφαρμόζουμε μια Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Πολιτική, που δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους ούτε με βάση τη θρησκεία, ούτε με βάση την καταγωγή, ούτε με βάση τη γλώσσα τους. Εφαρμόζουμε πολιτική ανθρωπιάς και δικαιοσύνης, ισονομίας και ισοπολιτείας. Πολιτική που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ποιότητα της ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην μουσουλμανική μειονότητα, της Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραμανλής από το βήμα του συνεδρίου έστειλε «ξεκάθαρα μηνύματα» προς τις γειτονικές χώρες: « Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους του γειτονικούς λαούς, υποστηρίζουμε την ευρωατλαντική προοπτική όλων των γειτόνων μας, όπως κάναμε για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σε ό,τι αφορά την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά και όπως πράξαμε πιο πρόσφατα με την Αλβανία σε ό,τι αφορά την ένταξή της στην Ατλαντική Συμμαχία”, είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης