Δριμεία επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίο του Άρεως.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επί μακρόν στην υπόθεση της Siemens, καταλογίζοντας αποκλειστική ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αλήθεια είναι μία και μόνη», ανέφερε ο κ. Καραμανλής: «Η πρωτοφανής υπόθεση «Siemens» είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Και μόνο του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν προτρέχουμε. Περιμένουμε την έρευνα της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σ’ ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του.

Δεν μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που υπέγραψαν τις προγραμματικές συμφωνίες. Εκείνοι δηλαδή που υπέγραψαν απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων. Κανένας δεν ξεχνά τις πρακτικές τους. Δεν ερεύνησαν ποτέ κανένα σκάνδαλο. Δεν δέχτηκαν τη σύσταση καμιάς Εξεταστικής Επιτροπής. Ψήφιζαν νόμους επίσπευσης της παραγραφής. Δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα διαφάνειας. Δεν μπορούν να παραπληροφορούν! Προπάντων, δεν μπορούν να παραπληροφορούν σε θέματα που, όπως λέει ο λαός, «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές θέτοντας το δίλλημα «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ «ανευθυνότητα, λαϊκισμό, αλαζονεία, ισοπέδωση, ατολμία, απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης» σε μια μεγάλη, όπως χαρακτηρίστηκε, προεκλογική συγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την πενταετία που πέρασε υπογραμμίζοντας:
«Ενισχύσαμε το Κοινωνικό Κράτος: Πανωτόκια – ΛΑΦΚΑ – ΕΚΑΣ – αγροτικές συντάξεις – επίδομα ανεργίας. Ό,τι είπαμε, το κάναμε. Μειώσαμε σημαντικά τα δημόσια ελλείμματα. Περιορίσαμε δραστικά την ανεργία. Ενισχύσαμε την ασφάλεια στις νέες γενιές, μεταρρυθμίζοντας το Ασφαλιστικό Σύστημα. Ολοκληρώσαμε την Εγνατία Οδό, δίνοντας νέα στρατηγική σπουδαιότητα στη Β. Ελλάδα. Ξεκινήσαμε την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αλλάζοντας τον οδικό χάρτη της χώρας. Τολμήσαμε διεθνείς συμφωνίες -για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου- που εντάσσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Εφαρμόσαμε νέα ενεργειακή πολιτική, που άνοιξε έμπρακτα το δρόμο για την «πράσινη ανάπτυξη». Δώσαμε οριστική λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, πετυχαίνοντας όφελος ενός εκατ. ευρώ την ημέρα. Δρομολογήσαμε λύση στο πρόβλημα του ΟΣΕ, που αφήνει ημερήσια ζημιά 2 εκατ. ευρώ».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έξαρση της εγκληματικότητας και τα φαινόμενα της εξτρεμιστικής βίας και με αφορμή τον αστυνομικό που έχασε τελικώς τη μάχη για τη ζωή, ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο της Aστυνομίας και τόνισε ότι θα ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο: «Καμία ανοχή στα όποια κίνητρα της βίας. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας», είπε.

Επίσης προανήγγειλε αυστηρότερους νόμους απέναντι στους «κουκουλοφόρους» και, σχετικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, τόνισε: «Δε θα γίνεται ασυλία στο έγκλημα εάν ο νόμος δεν εφαρμόζεται, ο νόμος θα αλλάξει και πάλι».

Σχετικά με το ζήτημα των λαθρομεταναστών, είπε: «Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη. Χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει κατοχυρωμένη τη θρησκευτική ελευθερία. Η Ελλάδα λέει «όχι» στο ρατσισμό. Η Ελλάδα όμως επιμένει αταλάντευτα στον απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας. Εξαντλούμε και θα εξαντλήσουμε για το σκοπό αυτό κάθε προσπάθεια. Είμαστε αποφασισμένοι». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στους οπαδούς του λέγοντας: «Πίστεψα και πιστεύω, σε μια Ελλάδα σύμμαχο με όλους τους πολίτες της. Γι αυτήν την Ελλάδα είμαστε μαζί. Είμαστε ένα. Στηρίξτε τη με την ψήφο σας. Δύναμή μου είστε εσείς. Ξέρω τις δυσκολίες. Μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Ξέρω τα προβλήματα στο δρόμο για το μέλλον. Μαζί θα τον κερδίσουμε. Μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Όλοι και όλες μαζί. Για την Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης