Κ. Κατσαφάδος: «Οι νέοι δεν πιστεύουν πια στους πολιτικούς»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 15:05
Κ. Κατσαφάδος: «Οι νέοι δεν πιστεύουν πια στους πολιτικούς»
Καλεσμένος στην εκπομπή «Έχω Θέμα» στη Zougla Tv ήταν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Κώστας Κατσαφάδος.

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες ενώ παράλληλα οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τον βουλευτή και να πάρουν απαντήσεις.

«Οι νέοι δεν πιστεύουν πια τους πολιτικούς»

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ανοιχτά ο βουλευτής για το γεγονός ότι «οι νέοι δεν ασχολούνται όσο θα έπρεπε με την πολιτική» και ότι «υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ίδιους τους πολιτικούς».

«Οι νέοι δεν πιστεύουν πια τους πολιτικούς και είναι λογικό» δήλωσε ο κύριος Κατσαφάδος. Το γεγονός ότι ζήσαμε αυτή την οικονομική τραγωδία και καταστροφή, η οποία άγγιξε καθετοποιημένα όλη την ελληνική κοινωνία, αφού δεν υπάρχει σπίτι και οικογένεια που να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, οδήγησε στη δυσπιστία των νέων για τους πολιτικούς. Όμως, συμπλήρωσε ο βουλευτής, «μερίδιο ευθύνης δεν έχει μόνο ο πολιτικός κόσμος».

«Πρέπει ο κόσμος να ψηφίζει νέους ανθρώπους και νέες ιδέες»

«Είμαι φανατικά υπέρμαχος στο να υπάρχουν νέοι βουλευτές και νέα πρόσωπα στη Βουλή», υποστήριξε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την οικογενειοκρατία που υπάρχει στο κοινοβούλιο. Όμως επισήμανε « αυτό που παρατηρώ και με λύπη μου το λέω είναι ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει νέους ανθρώπους και αναρωτιέμαι γιατί δεν τους εμπιστεύεται». Τέλος, τόνισε ότι, σε ότι αφορά το μύθο της οικογενειοκρατίας, ο μόνος που μπορεί να τον γκρεμίσει είναι ο λαός, με την ψήφο του.


«Ο κύριος Τσίπρας έκανε ένα θανάσιμο λάθος»

Ερωτηθείς για απόψεις και θέματα που υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε ότι «Όταν η ΔΗΜ.ΑΡ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. το Μάϊο, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ζήτησαν και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπει μέσα σε μία οικουμενική κυβέρνηση, γιατί οι στιγμές που βιώνει η χώρα δεν έχουν να κάνουν με τη λογική και το πρόγραμμα ενός κόμματος και θα έπρεπε όλοι να βγούμε ενωμένοι απέναντι στο λαό, ο κύριος Τσίπρας είπε ότι θα κάτσω απέναντι και το μόνο που θα κάνω είναι να πετροβολώ».


«Η ανεργία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα στην επόμενη τριετία»

«Ακόμα και οι 10 μεγαλύτερες πολυεθνικές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν μπορεί να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ανεργίας», υποστήριξε ενώ πρόσθεσε ότι «το εργατικό δυναμικό που πρέπει να παράγει η χώρα μας δεν πρέπει να έχει να κάνει μόνο με την παροχή υπηρεσιών, θα πρέπει να αναβαθμιστεί η τεχνική εκπαίδευση, διότι δεν μπορεί να γίνουμε σε αυτή τη χώρα όλοι γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι».


«Τις διαφορές μας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τις παραμερίζουμε δεν τις ξεχάσαμε»

Όσον αφορά στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής απάντησε ότι «η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν γεφύρωσαν τις διαφορές τους, όμως αυτό που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι να μπορέσουμε μαζί να δώσουμε μία προοπτική».

«Αν ο λαός σκανδαλίζεται με το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης, να μας το εκφράσει»

Τέλος, σε ότι αφορά τη βουλευτική αποζημίωση, η άποψη που εξέφρασε ο κύριος Κατσαφάδος, ήταν ότι ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια συμβολική μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 15:05