Κ. Μητσοτάκης: «Απέναντι στη διγλωσσία και την υποκρισία της Κυβέρνησης, η ΝΔ προτάσσει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 23:39
Κ. Μητσοτάκης: «Απέναντι στη διγλωσσία και την υποκρισία της Κυβέρνησης, η ΝΔ προτάσσει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η ανανεωμένη σε πρόσωπα και ιδέες, ανοιχτή στην κοινωνία, Νέα Δημοκρατία προτάσσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, απέναντι στην αφόρητη υποκρισία, διγλωσσία και απέναντι στο θέατρο που παίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Αυτό τόνισε, μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι, ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και «να είναι το 2017 το έτος που θα φέρει την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Να είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση από 7 χρόνια ανέχειας, ταλαιπωρίας και εθνικής υποτέλειας, στην ελπίδα της αλήθειας, στην ανάπτυξη, τη νέα Ελλάδα όπως την οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία».

Υπογράμμισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Αθήνας. Να τους πείσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε, «να πείσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μάθει από τα λάθη της, μπορεί να ανανεωθεί, μπορεί να προσελκύσει νέους ανθρώπους, να ανοιχτεί σε νέες ιδέες και να δώσει νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, επισήμανε ότι «η εκλογική μάχη θα κερδηθεί στο μέτωπο της νέας γενιάς. Πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας ότι μπορούμε να τους υποσχεθούμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας».

«Θέλω να ξέρετε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι δουλεύουμε νύχτα - μέρα για να καταρτήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μην χάνετε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα σας».

Για το πολιτικό σύστημα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν την πολιτική με καχυποψία… Κυριαρχεί η άποψη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λίγο πολύ το ίδιο. Είναι λάθος αυτή η άποψη. Εμείς προτείνουμε μια εμπεριστατωμένη Συμφωνία Αλήθειας και ένα σχέδιο τολμηρών αλλαγών που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο ο κ. Τσίπρας υπέγραψε και επέβαλε αφού εγκατέλειψε την ρητορική περί σκισίματος των Μνημονίων».

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι βρίσκεται σε σύγχυση λέγοντας:

«Συμπληρώνονται, σε δύο μέρες, δύο χρόνια από τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Ήταν μια τραγική διετία για τη χώρα. Ήταν μια τραγική διετία για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Οι μόνοι ευνοημένοι αυτήν τη διετία ήταν οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι, οι οποίοι με μεγάλη ταχύτητα καταφέρνουν και διορίζονται σε κομματικές θέσεις… Ο απολογισμός είναι τραγικός. Η Κυβέρνηση είναι σε απόλυτη σύγχυση. Από τη μία, ισχυρίζεται ότι θέλει να κλείσει την αξιολόγηση. Από την άλλη, σηκώνει το μπαϊράκι της υπερήφανης διαπραγμάτευσης… Αυτή η τακτική δεν μας οδηγεί πουθενά. Απέναντι σε αυτήν την υποκρισία, απέναντι στην αφόρητη διγλωσσία, απέναντι σε αυτό το θέατρο οφείλουμε να προτάξουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και φιλόξενοι σε αυτούς τους συμπολίτες μας, που για πρώτη φορά ακούν το λόγο της παράταξης… Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που στις τελευταίες εκλογές δεν στήριξαν Νέα Δημοκρατία και σήμερα έρχονται στις κομματικές μας εκδηλώσεις. Αγκαλιάστε τους. Καλωσορίστε τους στο νέο τους σπίτι. Όλοι χρειάζονται για να έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 23:39