Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα, 20 Ιουνίου, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Κατά την είσοδό του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης