Μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, τόνισε σε συνέντευξή του ο Κ. Μητσοτάκης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, για να προσθέσει πως, υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η ΝΔ προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πως θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας, λέγοντας: εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα»

Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η ψήφος προς τη ΝΔ είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την ομοιογένεια της κυβέρνησής του, ενώ επανέλαβε πως έχει καταλήξει, άνω του 50%, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του. Ανέφερε, επίσης, πως σε επίπεδο υφυπουργών θα υπάρχουν τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί, αφήνοντας ανοικτό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ως εξωκοινοβουλευτικοί, στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλα κόμματα.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση για διαφορετικούς λόγους, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα «κόμματα της οργής» τελειώνουν ή τέλειωσαν. Τέλος, επέρριψε ευθύνες, από κοινού, στον κ. Τσίπρα και στον κ. Βαρουφάκη για την πορεία της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ

Το μίγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015 είναι αδιανόητο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως στόχος είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ και για αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών, ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικότητα» στον πολιτικό λόγο και πόλωση. Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει από τη ΝΔ «πολακισμός» και πως οι υποθέσεις που θα διερευνηθούν από τη Βουλή θα γίνουν χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της ΝΔ είπε, ακόμα, ότι σύντομα -αλλά όχι αμέσως- θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μείωση των υπερπλεονασμάτων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης