Κ. Μπακογιάννης: «Δεν μπορεί τα παιδιά σχολείων ειδικής αγωγής να κάνουν μάθημα σε πρωτόγονες καταστάσεις» 

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 13:34
Κ. Μπακογιάννης: «Δεν μπορεί τα παιδιά σχολείων ειδικής αγωγής να κάνουν μάθημα σε πρωτόγονες καταστάσεις» 

Τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας στο Παγκράτι κατήγγειλαν στον Κώστα Μπακογιάννη οι άνθρωποι που διδάσκουν και φροντίζουν καθημερινά δεκάδες μαθητές οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένη εκπαιδευτική στήριξη.

«Τώρα που μπήκες, τους είπα να μην ανάψουν τα φώτα, για να μην κλείσει η θέρμανση» είπε στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων παιδαγωγός που τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία το καλοριφέρ λόγω βλάβης στον καυστήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι νοσηλευτές να πρέπει να διαλέξουν αν θα έχουν φως ή θέρμανση με χρήση θερμοπομπού, αφού αν ανάψουν και τα δύο, πέφτει ο γενικός διακόπτης.

«Τέτοια θέματα θα έπρεπε να λύνονται αμέσως. Αυτές είναι πρωτόγονες καταστάσεις. Δεν μπορεί τα παιδιά και ειδικά σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κάτω από τέτοιες συνθήκες» είπε στους εκπαιδευτικούς ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφτηκε το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό της Αθήνας την Πέμπτη.

Διαπιστώνοντας μάλιστα ότι τέσσερις τάξεις αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στριμωγμένες σε μία αίθουσα, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς: «Η αγανάκτησή σας είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο και στηρίζετε τα παιδιά σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες». 

Στη διεξοδική συζήτηση που είχε μαζί τους διαβεβαίωσε ότι ζητήματα όπως αυτό είναι αυτονόητο πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεση προτεραιότητα.
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, 13:35