«Ο Ερντογάν κάνει στον Ιμάμογλου αυτό που έκαναν στον ίδιο όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Και πιστεύω ότι θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί ο Ιμάμογλου, αυτή τη στιγμή έχει αναδειχθεί στο πρόσωπο το οποίο μπορεί να κερδίσει τον Ερντογάν. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οι λαοί και οι κοινωνίες, έχουν κάποιες “κόκκινες γραμμές”. Όπως είχαν υπερβεί οι αντίπαλοι του Ερντογάν τις “κόκκινες γραμμές”, τότε με τον ίδιο, έτσι τις υπερβαίνει και ο Ερντογάν σήμερα με τον Ιμάμογλου».

Με τα λόγια αυτά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε – καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να επιβάλει την περασμένη Τετάρτη στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 7 μηνών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, κατηγορούμενο για προσβολή δημόσιων αξιωματούχων σε ομιλία του το 2019. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι επικοινώνησε αμέσως με τον Τούρκο ομόλογό του σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ ανακοίνωσε ότι είναι προσκεκλημένος τον επόμενο μήνα στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επικοινώνησα με τον φίλο μου τον Εκρέμ Ιμάμογλου πριν από μερικές ημέρες, μόλις έμαθα τα νέα. Τον περιμένω να έρθει ξανά στην Αθήνα τον Ιανουάριο, γιατί διοργανώνουμε το πολύ μεγάλο συνέδριο των βαλκανικών πόλεων. Έχουμε δημιουργήσει από κοινού ένα δίκτυο για να φέρουμε τις πόλεις μας πιο κοντά», είπε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τη δυναμική που παρουσιάζει αυτήν την περίοδο η Αθήνα, τόνισε ότι η πόλη επανέρχεται σταδιακά μετά από μία δύσκολη δεκαετία. «Για μία δεκαετία, λόγω της οικονομικής κρίσης είχαμε παγώσει. Χάσαμε, όχι απλώς πολύτιμο χρόνο, χάσαμε σχεδόν μισή γενιά. Τώρα έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας και τρέχουμε έναν μαραθώνιο με ρυθμό σπριντ: Από τα πιο μικρά, όπως είναι τα πεζοδρόμια, τα φώτα, η καθαριότητα, όλα αυτά τα μικρά που βεβαίως κάνουν τα μεγάλα, μέχρι και τις εμβληματικές μας παρεμβάσεις, όπως τη Διπλή Ανάπλαση ή τα έργα μας στον Εθνικό Κήπο, στου Φιλοπάππου και στον Λυκαβηττό». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι όλα τα έργα υλοποιούνται με γνώμονα πρώτα τον κάτοικο: «Μέσα από τα μάτια του μόνιμου κατοίκου πρέπει να βλέπουμε την πόλη. Γι’ αυτό και εμείς επιμένουμε τόσο πολύ στα πεζοδρόμια: Έχουμε ήδη ανακατασκευάσει 52 πεζοδρόμια σε όλη την πόλη. Σήμερα, έχουμε τέσσερα ανοιχτά μέτωπα που δουλεύουμε ταυτόχρονα. Παράλληλα, έχουμε ασφαλτοστρώσει 800 δρόμους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αναβαθμίζουμε τον φωτισμό. Πρόκειται για περίπου 43.000 ηλεκτροφωτιστικά με LED, που και οικονομία προσφέρουν, αλλά και πολύ καλύτερο φως. Αν πάτε στην Ακαδημίας ή στην Πατησίων για παράδειγμα, θα δείτε μία πάρα πολύ μεγάλη διαφορά», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης