Με αφορμή την ιστορική απόφαση που καλείται να λάβει σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Βουλή των Ελλήνων καλείται σήμερα να λάβει μιαν ιστορική απόφαση και να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της, με αφορμή την περαιτέρω διεθνοποίηση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων, μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Γι’ αυτό και πρέπει άμεσα η Βουλή να αποφασίσει να στείλει αντιπροσωπεία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, αλλά και σε όλα τα Κοινοβούλια των συμμάχων μας, ώστε να επαναβεβαιωθεί με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο η βούλησή μας να διεκδικήσουμε τις γερμανικές οφειλές.

Ως Πρόεδρος του Ν.Ε.Ο. πιστεύω ότι η κυβέρνηση, έχοντας τη νομιμοποίηση της Βουλής οφείλει να διεκδικήσει με σθεναρό τρόπο τις αποζημιώσεις, αξιοποιώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης για το Δίστομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως Πρόεδρος του Ν.Ε.Ο. στηρίζω τη συγκεκριμένη απόφαση με την ψήφο μου, διότι αυτό μου επιβάλλει η συνείδησή μου.

Αυτή η ηθική επιταγή πρέπει να συνοδευτεί και από την οφειλόμενη αποζημίωση, χωρίς να σημαίνει ότι για εμάς το ζήτημα δεν είναι πρωτίστως ηθικό και δευτερευόντως υλικό. Όμως μην λησμονούμε ότι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχει και ένα χωριό το οποίο έχει υποστεί τη γερμανική θηριωδία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα πρέπει να αποζημιωθούν οι απόγονοι των θυμάτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης